Psykolog till Specialurvalsavdelningen

Om tjänsten

Specialurvalsavdelningen är en del av Specialistenheten vid Försvarsmaktens HR Centrum. Enhetens avdelningar arbetar med att ge stöd till Försvarsmaktens chefer i deras arbetsgivarroll. Vid Specialurvalsavdelningen jobbar 12 psykologer, en samordnare och en testledare. Arbetet består huvudsakligen av urval gentemot personalkategorier där Försvarsmakten har ett behov av att göra en fördjupad bedömning med hänsyn till en på olika sätt, hög risk i befattningen eller utbildningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som psykolog arbetar du till största del med lämplighetsbedömningar av sökande gentemot olika befattningar och utbildningar inom Försvarsmakten. En vanligt förekommande uppgift är att du bedömer testresultat och genomför intervjuer som mynnar ut i lämplighetsbedömningar. En viktig del av arbetet sker tillsammans med andra psykologer och militär personal i ett s.k. kommissionsförfarande. I kommissionsarbetet är du som psykolog föredragande av dina bedömningar.

Arbetet omfattar förutom själva urvalsarbetet också uppföljning av genomförda uttagningar, deltagande i utvecklingsarbete, utbildningsinsatser m.m. Det finns arbetsuppgifter som ibland behöver genomföras på plats vid Försvarsmaktens förband runt om i landet, vilket innebär att du kommer att resa en del i tjänsten.

Kvalifikationer:
Legitimerad psykolog sedan minst 5 år
Van vid testadministration och testbedömning
Kan arbeta rättssäkert med sekretessbelagd information
Har mycket god förmåga att uttrycka dig i svenska språket, både i tal och skrift
Har god kunskap i det engelska språket

Du kan självständigt verka i din yrkesroll och fatta nödvändiga beslut med gott omdöme. Samtidigt som du trivs i samarbete och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du är en stresstålig person som skapar god struktur. Du är pålitlig och har ett säkerhetstänkande som genomsyrar ditt arbete. Du har god analytisk förmåga och är öppen för fortbildning och handledning.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter. Läs mer på försvarsmaktenshemsida.

Det är meriterande om du:
Har arbetat med arbetspsykologiskt urval eller personbedömningar
Har tidigare erfarenhet från Försvarsmakten och/eller annan statlig myndighet
Har militär erfarenhet
Har erfarenhet som lärare/instruktör
Har intresse för utvecklingsarbete
Har intresse för psykometri

Tillträde:
Befattningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde snarast och efter överenskommelse. 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: Avdelningschef Caroline Jansson: 0733-65 69 60, Psykolog Johan Lantz: 0708-12 40 87.
Information om rekryteringsprocessen, kontakta: Ann-Sophie Brezén: 0729-93 35 97.

Tester kan förekomma i processen.

Fackliga representanter:
SEKO Jörgen Stehn 070-6779921
SACO Camilla Robertsson, 08-7887632
OFR/S Pia Almström 073-3613669
OFR/O Arne Nilsson 08-7887500

Välkommen med din ansökan senast den 4 april 2018. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev som tydligt motiverar varför du passar för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion. Vi har som främsta uppgift att stötta chefer och medarbetare med HR- och lönefrågor. Vi är drygt 250 medarbetare med verksamhet i Stockholm, på Gärdet i ett modernt kontorslandskap.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 08 mars 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens HR-centrum (FM HRC) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-04-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan