Teletekniker sensor

Om tjänsten

Söker en ny medarbetare till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS med placering vid Genomförandeenheten Norr och arbetsort Luleå, Tele avdelningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak bestå av förebyggande och avhjälpande underhåll av Försvarsmaktens radarstationer. Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar i Norra Sverige vilket medför resor i tjänsten.

Arbete på hög höjd ingår i tjänsten. Internutbildning mot specifikt arbetsområde sker genom FM försorg. Hos oss benämns befattningen teleingenjör sensor.

Jourtjänstgöring förekommer. I tjänsten igår även arbetsskyldighet vid Försvarsmaktens missioner i utlandet.

Kvalifikationer:
•Gymnasieutbildning med El/Teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren.
•Goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift.
•Körkort lägst B.
•God fysik.
•Godkänd läkarundersökning.
•Tjänsten kräver arbete på hög höjd.

Meriterande:
•Yrkeserfarenhet inom området samt kännedom om Försvarsmaktens materiel/utrustningar.
•Eftergymnasial utbildning inom EL/Teleteknik.
•Genomförd militär grundutbildning.
•Goda kunskaper i Windows.
•Kunskaper om kylteknik, mekanik och reservkraft.

Personliga egenskaper:
Viktiga personliga egenskaper är att du är självständig, serviceinriktad, har god samarbetsförmåga, teknisk läggning, god felsökningsförmåga, kvalitetsmedveten samt arbetar bra i grupp. Som person är du strukturerad, noggrann, säkerhetsmedvetande och ansvarskännande. Vi lägger mycket stor vikt på dina personliga egenskaper och att vi bedömer att du kommer att passa in i den tilltänkta arbetsgruppen.

Övrigt:
Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Tillträde snarast eller enligt ök. Befattningen är civil men vid anställning ingår det skyldighet att krigsplaceras i Försvarsmaktens insatsorganisation, delta i utbildning samt övningar.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Avdelningschef Lars Malmström 070-680 13 36,
Sektionschef Anders Lampinen 070-223 50 38.

Fackliga företrädare:
SACO Mika Laitanen,
OFR/S Clarence Arnstedt,
SEKO-F Hans Monthan,
OFR/O Anders Wallinder.
Samtliga nås via växeln på 019-393 500.

Välkommen med din ansökan senast 2018-04-03. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 07 mars 2018
  • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-04-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan