Försvarsmaktens Veterancentrum söker utvecklingshandläggare

Om tjänsten

Försvarsmaktens (FM) Veterancentrum utgör kompetenscentrum för veteran- och anhörigfrågor inom Försvarsmakten med uppdrag att utveckla, implementera och följa upp Försvarsmaktens veteranstrategi. Med veteranen avses i detta sammanhang personer som deltagit i Försvarsmaktens internationella militära insatser i exempelvis Mali, Afghanistan, Mellanöstern eller på Balkan. 

Vid FM Veterancentrum bedrivs en nyskapande verksamhet och som medarbetare hos oss får du möjlighet att vara med och forma Försvarsmaktens veteran- och anhörigarbete riktad mot internationell verksamhet. Arbetet är mångfacetterat och du får som medarbetare utveckla och påverka veteranarbetet både i stort och smått. Det är ett givande arbete med många kontaktytor och du kommer att ingå i ett sammansvetsat team där vi bidrar till varandras utveckling. 

FM Veterancentrum söker nu en utvecklingshandläggare till sektionen för planering och utveckling

Sektionens huvuduppgifter är att leda och koordinera FM Veterancentrums verksamhet samt driva utvecklingen och initiera forskning inom veteran- och anhörigområdet. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Driva alternativt ingå i veteranrelaterade utvecklingsprojekt såväl inom som utom FM Veterancentrum
 • Ansvara för Försvarsmaktens interna styrdokument inom veteran- och anhörigområdet
 • Stödja i övriga frågor inom sektionens och enhetens ansvarsområde

Kvalifikationer

 • Utlandserfarenhet från internationell militär insats
 • Erfarenhet av projektledning
 • Relevant akademisk utbildning, alternativt motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt
 • God analytisk förmåga
 • Mycket god kommunikationsförmåga i det svenska språket i såväl tal som skrift
 • God kännedom om Försvarsmaktens organisation
 • Goda kunskaper i engelska (tal och skrift)
 • Du är svensk medborgare
 • Har möjlighet att genomföra tjänsteresor såväl nationellt som internationellt och även till krisdrabbade områden

Meriterande

 • Tidigare erfarenhet av utvecklingsarbete
 • Tidigare erfarenhet av att arbeta med veteran- och anhörigfrågor
 • Tidigare erfarenhet av att arbeta inom statlig myndighet

Personliga egenskaper

För att passa in i rollen bör du vara mycket strukturerad och ha god förmåga att leda arbete men även kunna ingå som medlem i grupp ledd av annan. Du bör ha ett öppet sinne och förmåga att driva förändringsarbeten. Din personlighet präglas av framåtanda, hög integritet, en stark känsla för ansvar och god social förmåga. Det är också viktigt att du brinner för ditt verksamhetsområde och stimuleras av utmaningar. Vi ser gärna en kamrat som har ambition att utvecklas mot att bli sektionschef. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. 

Tid

Tjänsten är en fast anställning med tillträde snarast. Försvarsmakten tillämpar 6 månaders provtjänstgöring. 

Upplysning om tjänsten kan lämnas av

Chef FM Veterancentrum överste Torbjörn Larsson 070-214 40 19 eller sektionschef Monica Larsson 076-893 56 26. 

Fackliga representanter

SECO Jörgen Stehn 070-677 99 21, SACO Camilla Robertsson 08-788 7632, ORF/S Pia Almström 073-361 36 69 och OFR/O Arne Nilsson 08-788 75 00.  

Välkommen med din ansökan senast 2018-04-08. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion. Vi har som främsta uppgift att stötta chefer och medarbetare med HR- och lönefrågor. Vi är drygt 250 medarbetare med verksamhet i Stockholm, på Gärdet i ett modernt kontorslandskap.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 mars 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR-centrum (FM HRC) Stockholm
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-04-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan