Verksamhetssäkerhetsbefäl till Skaraborgs Flygflottilj

Om tjänsten

Har du ansvarskänsla, är noggrann och strukturerad samt utbildad officer, då är du personen vi söker. F 7 flottiljstab rekryterar nu till befattningen verksamhetssäkerhetsbefäl.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Din huvudsakliga arbetsuppgift är att vara flottiljens verksamhetssäkerhetsbefäl inom mark- och sjösäkerhetsområdet. Detta innebär att du inom området verksamhetssäkerhet (arbetsmiljö, trafiksäkerhet, elsäkerhet, brandsäkerhet, miljö, transport av farligt gods och BVKF/IFTEX) är ansvarig direkt under förbandschefen för att leda det lokala verksamhetssäkerhetsarbetet. Du är sammanhållande för alla befattningshavare i förbandets verksamhetssäkerhetsorganisation. Din uppgift är att jobba förebyggande inom området och analysera olycksrisker, bl.a. inför och under övning och insatser. Arbetet innebär också utredning av tillbud/olyckor kopplat till verksamhetssäkerhet samt att genomföra uppföljning och revision inom egen organisationsenhet.

En av dina arbetsuppgifter är att företräda flottiljen i HKV Säkerhetsinspektion verksamhetsäkerhetsmöten inom marksäkerhet och sjösäkerhet.

Verksamhetssäkerhetsbefäl ingår i Flottiljstabens A3-funktion. Flottiljstaben/A3 stödjer C F 7 med ledning av planerad verksamhet och uppkommande händelser inom främst det innevarande verksamhetsåret. Andra uppgifter inom A3 utöver verksamhetssäkerhet är handläggning inom områden som försvarsplanering, beredskap, insatser och stöd till samhället.

Kvalifikationer:
• Yrkesofficersutbildning, OR 8 alt. genomförd OF-2/3 utbildning .
• God förmåga att uttrycka dig både i tal och i skrift.

Meriterande:
• God erfarenhet inom verksamhetssäkerhetsarbete.
• God erfarenhet av att arbeta i digitala stödsystem.
• Erfarenhet av arbete med riskhantering.
• God kunskap om förbandsverksamhet.

Personliga egenskaper:
I rollen som verksamhetssäkerhetsbefäl krävs att du självständigt kan utföra kvalificerat stabsarbete. Det innebär att du måste ha hög ansvarskänsla, vara noggrann, strukturerad och ha gott ordningssinne. Då du företräder F7 både mot interna och externa aktörer krävs att du är kommunikativ och lyhörd, har lätt för att samarbeta och skapa kontakter samt vara förtroendeingivande.

Vid urval kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.

Övrigt:
Tillsvidareanställning.
Tjänsten är en militär befattning OR 8, behäftad med fysiska krav.
Omfattning: 100 %.
Arbetsort: Såtenäs.
Tillträde snarast efter ök.

Flottiljstaben består av ett flertal funktioner/avdelningar och är totalt ca 80 medarbetare. Flottiljstaben har till uppgift att ansvara för bland annat samordning och ledning av flottiljens uppgifter. 

Förfrågningar om befattningen kan göras till:
Chef A3, Henrik Alm, tfn 0510 – 47 77 27 alt. 070-886 98 37,
Stf Chef A3, Klaes Karlsson, tfn 0510-47 74 49 alt. 073-070 26 01,
Flottiljförvaltare Niklas Pettersson, tf. Verksamhetssäkerhetsbefäl, tfn 0510-47 86 00, 070-882 45 63.

Fackliga representanter:
Officersförbundet OFR/O Jan-Ola Malmgren, tfn 0510-47 74 72,
SACO, Sara Odh, tfn 0510-47 71 60,
Försvarsförbundet OFR/S, Annika Nilsson, tfn 0510-47 71 14,
SEKO, Magnus Krantz, tfn 0510-47 76 96.

Välkommen med din ansökan senast 2018-04-08. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 mars 2018
  • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs flygflottilj (F 7) Såtenäs
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-04-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan