2.brigadstaben/P 4 söker stabsassistent (GSS/K)

Om tjänsten

2.brigadstaben/P 4 söker en stabsassistent (GSS/K)


Om tjänsten

2.brigadstaben är ett krigsförband vid Skaraborgs regemente, P 4 i Skövde. Staben biträder brigadchefen i ledningen av 2.brigaden både i fredstid och under insats. Stabens personal deltar i förberedelser inför övningar och deltar under övningar i sin roll som stabsmedlemmar. 
2.brigadstaben söker nu en heltidsanställd stabsassistent (GSS/K) för kontinuerlig tjänstgöring med arbetsort Skövde.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I vardagen kommer du att ingå i ett ledningslag där du stöttar dina kollegor i planering, ledning samt uppföljning av brigadens verksamhet. Du kommer även att deltaga vid andra förbands träning samt ibland stödja med utbildning av andra soldater. Du kommer att få lösa självständiga uppgifter och kommer att stödja dina medarbetare med administration och kommendantur.
I fält (under övning i fältmässig miljö eller vid insats) kommer du som stabsassistent ingå i ett ledningslag på stabsplats. Denna verksamhet skiljer sig ifrån vardagsarbetet och är då inriktad på att stödja övriga stabsmedlemmar med ledningsstödssystem, sambandstjänst, utarbetande av order, förande av lägeskarta och expeditionstjänst.
Tjänsten innefattar mycket varierande arbetsmiljöer och möjligheten för dig att utvecklas som individ är stor på 2.brigadstaben.
2.brigadstaben är mån om din fysiska status vilket innebär att träning uppmuntras och du som stabsassistent disponerar minst 3h fysisk träning på arbetstid per vecka.

Kvalifikationer

Som stabsassistent skall du ha goda kunskaper avseende signalering och kunna hantera informations- och sambandsystem.
• Svensk medborgare
• Godkänd grundläggande militär utbildning (GMU/GU) alternativt värnplikt
• Körkort, klass B
• Goda kunskaper i Microsoft Office
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska
• Uppfylla Försvarsmaktens fysiska krav (enligt FM FysS).

 Meriterande

•Tidigare tjänstgöring i Försvarsmakten inom lämplig inriktning (exempelvis stabsassistent vid bataljon på mekaniserat förband)
• Genomförd gruppchefsutbildning
• Militärt förarbevis personbil och minibuss
• Sambandsutbildad (signalskydd, signalering, Ra180, MKN, Sitaware, PC-DART)
• God datorkunskap

Lämpliga personliga egenskaper

Tjänstgöring i staber ställer höga krav på individen både i form av personliga färdigheter och personlig mognad och integritet. Vidare innebär detta att varje medlem i gruppen måste kunna ta egna initiativ och arbeta självständigt mot angivna mål.
Kommunikationsförmåga, effektivitet, förtänksamhet, noggrannhet, samt stresstålighet är ledord. Arbetssituationen präglas bland annat av tempoväxlingar. Ordning och reda, kreativitet, analytisk förmåga samt flexibilitet kan komma till nytta vid lösandet av uppkomna uppgifter.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 
Upplysningar om jobbet lämnas av Mj Magnus Gimås, P 4/2.brigadstaben. Nås via växel på 0500-465000. 
Fackliga representanter, nås via växel på 0500-465000. OFR/O, Elina Meyer
OFR/S , Bengt Lindlöf
SEKO-F, Lola Ahlgren
SACO-F, vakant 
Välkommen med din ansökan senast 2018-04-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. Tillträde enligt överrenskommelse.


 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 mars 2018
  • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs regemente (P 4) Skövde
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan