2.brigadstaben/P4 söker ledningslagchef

Om tjänsten

Ledningslagchef vid 2.brigadstaben

 2.Brigadstaben är en av landets två brigadstaber med uppgift att leda och samordna de förband från hela Sverige som ingår i brigaden. 2.Brigadstaben tillhör P 4 i Skövde och är bemannad med både kontinuerligt- och tidvis tjänstgörande personal. 2.brigadstaben står i centrum för arméns brigadutveckling och har en central roll i övningar, utveckling och försvarsplanering.

Vill du fokusera på taktik, stridsledning och försvarsplanering?

Då är befattningen som ledningslagchef vid 2.brigadstaben något för dig!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som ledningslagchef löser du uppgiften både i vardagen och under övning eller insats.

I vardagen är de huvudsakliga arbetsuppgifterna att ansvara för träning av brigadens direkt underställda förband, brigadstabens egen träning och övning samt att delta i förberedelser av större nationella och internationella övningar.

Du kommer att deltaga i utveckling av brigadledning, stabstjänst och taktik.

I fält ansvarar du som ledningslagchef för att samordna brigadens strid enligt brigadchefens beslut. Du leder ett lag med stridsledningsofficerare och stabsassistenter och verkar från främre ledningsplats eller stabsplats.

Verksamheten vid 2.brigadstaben syftar till att utveckla brigadlednings- och brigadförmåga. Detta innebär bl.a. att du kommer att delta i fältövningar, leda moment vid fältövningar, delta i krigsplanläggning samt stödja utvecklingen av brigadens direkt underställda chefer vid deras träning i LTA mm.


Önskvärda kvalifikationer:

 • Yrkesofficer OF3 eller OF2

 • God taktisk förståelse på bataljons- och brigadnivå

 • Körkort, klass B.

 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

 • Goda kunskaper i Microsoft Office, PRIO samt VIDAR

 • Uppfylla Försvarsmaktens fysiska krav (enligt FM FysS).


  Meriterande kvalifikationer:

  Erfarenhet från stabstjänst nationellt eller internationellt


Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är noggrann och kan hantera stora mängder information samt omsätta det i konkreta bedömningar och order. Du har god taktisk förståelse och bör ha erfarenhet av förbands- och/eller funktionsledning.Du har god kunskap om och förståelse för mekaniserade förbands uppträdande och strid.

Tjänstgöring i stab ställer höga krav på dig både i form av personliga färdigheter och personlig mognad och integritet. Vidare innebär detta att du måste kunna ta egna initiativ och arbeta självständigt mot angivna mål inom givna ramar. Arbetssituationen präglas bland annat av tempoväxlingar. Ordning och reda, kreativitet, analytisk förmåga samt flexibilitet kan komma till nytta vid lösandet av uppkomna uppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde efter överenskommelse.

Placering

Befattningen är placerad i 2.brigdstaben vid Skaraborgs regemente (P 4) i Skövde.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med arbetsort i Skövde.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Mj Magnus Gimås eller Övlt Stefan Eriksson nås via växel på 0500-465000

Fackliga representanter

Fackliga representanter nås via vxl: 0500-46 50 00.

OFR/O, Elina Meyer

OFR/S, Bengt Lindlöf,

SEKO-F, Lola Ahlgren,

Sista datum för ansökan

Personligt brev och CV samt eventuella referenser önskas senast 2018-04-30. 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 mars 2018
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs regemente (P 4) Skövde
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan