Förbandsekonom P 7

Om tjänsten

P 7 söker förbandsekonom för placering vid ekonomiavdelningen i regementsstaben. Avdelningen ansvarar för att samordna förbandets ekonomistyrning, budgetering, återrapportering, resultatvärdering, intern styrning och kontroll och ekonomiadministration. Avdelningen utgör en nyckelroll för regementets ledningsprocess.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I din befattning på avdelningen ingår att, under ledning av ekonomichefen, sammanhålla ekonomiadministrationen, genomföra internkontroll sammanhålla personalekonomin och andra delar av regementets budgetering, uppföljning, prognoser, resultatvärdering och återrapportering. Uppgifterna innefattar att utarbeta rutiner, utbilda aktörer, upprätta beslutsunderlag samt i stor utsträckning och på egen hand utföra efterfrågade åtgärder i rätt tid. Arbetet innebär också att stödja organisationen i ekonomirelaterade frågor genom ett konsultativt förhållningssätt till chefer och utsedda aktörer på alla nivåer. 

Du är en kunskapsresurs både avseende operativt arbete i Försvarsmaktens affärssystem PRIO (SAP) och har generell förståelse för Försvarsmaktens ekonomistyrning och ekonomiadministration.

Kvalifikationer

 • Ekonomiutbildning på lägst gymnasienivå.

 • Erfarenhet av SAP.

 • Erfarenhet av Business Objects.

 • Erfarenhet av arbete med styrning av fakturaflöden, internkontroll, budgetering och prognosarbete.

 • God datorvana i Office-miljö.

Meriterande

 • Erfarenhet av Försvarsmaktens affärssystem PRIO (SAP).

 • Erfarenhet från ekonomifunktion vid Försvarsmakten.

 • Erfarenhet från beställar-/inköpsfunktion vid Försvarsmakten/FMV.

 • Kännedom om Försvarsmaktens Ekonomistyrningsmodell.

 • Kännedom om Försvarsmaktens verksamhet och organisation.

 • Eftergymnasial ekonomisk utbildning.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för ordning och reda. Du är ansvarstagande och noggrann. Du fungerar väl i grupp och är bra på att bygga förtroendefulla relationer, men kan också arbeta självständigt inom eget ansvarsområde. Arbetet kräver närvaro inför och vid fastställda rapporteringstidpunkter, som ofta infaller vid övrig personals ledighetsperioder. En förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna på ett bra sätt är att du levererar resultat med god precision, är strukturerad och lyhörd och har hög integritet även under hög och ibland långvarig press. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningen

Civil. Tillsvidare. Placeringsort Revingehed. Sex månaders provanställning kan förekomma. Individuell lönesättning tillämpas. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. 

Bifoga din ansökan med:

- CV med referenser.
- Personligt brev.
- Kopia på betyg och intyg.

Facklig representant
Johan Sjökvist (OF); johan.sjokvist@mil.se
Senadin Sela (OFRS); senadin.sela@mil.se
Tony Borg (SEKO) tony.borg@mil.se
johan Kulman Andersson (SACO); johan.kullman-andersson@mil.se
 
Upplysning om tjänsten kan lämnas av

Rekerytering P 7

rekrytering-p7@mil.se eller telefon 046-368956
 
Sista datum för ansökan: 2018-04-02

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 mars 2018
 • Plats: Revingehed, Skåne län, Sverige
 • Förband: Södra skånska regementet (P 7) Revingehed
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-04-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan