Stabsofficer/handläggare säkerhetstjänst

Om tjänsten


Högkvartersavdelningens säkerhetssektion (HKV AVD SÄK)

HKV AVD SÄK ansvarar för säkerhetstjänsten vid Försvarsmaktens högkvarter (HKV). Arbetsområdet indelas i säkerhetsskyddstjänst, säkerhetsunderrättelsetjänst och signalskyddstjänst. Som handläggare i planeringslaget lyder du under chefen för planering av HKV interna säkerhetstjänst, som lyder under HKV säkerhetschef.

Arbetsuppgifter

Självständigt leda planera och följa upp säkerhetsarbetet inom tilldelade ansvarsområden.

Rapportera, bearbeta och analysera säkerhetshändelser, föreslå och genomföra säkerhetsanpassade åtgärder. Genomföra säkerhetsplanering (verksamhets-, säkerhetsanalys, säkerhetsplan och författa säkerhetsbestämmelser och rutiner).

Kvalifikationer

  • Dokumenterad erfarenhet av säkerhetstjänst.

Meriterande

  • Utbildad signalskyddschef i Försvarsmakten.
  • Erfarenhet av säkerhetsprövning och/eller SUA
  • Tjänstgöring i förband inom Försvarsmakten

Personliga egenskaper
Vi söker en lagspelare som kan företräda ett eller två ämnesområden, men kan jobba brett över alla delar inom säkerhetsskyddstjänsten (SUA, säkerhetsprövning, kontroll, utbildning, IT-säkerhet, informationssäkerhet & fysisk säkerhet) samt signalskydd. Du är social, har hög integritet och är säkerhetsmedveten. Du är serviceminded och trivs med att arbeta i team. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tillträdesdatum snarast efter överenskommelse.
Befattningen är placerad på HKV i Stockholm

Fackliga kontaktpersoner 
SACO HKV, Camilla Robertsson
OFR/S HKV, Pia Almström
SEKO Försvar HKV, Hans Monthan
OFR/O HKV, Arne Nilsson
Samtliga nås på telefon 08-788 75 00

Frågor om tjänsten besvaras av HKV planeringschef för den interna säkerhetstjänsten Joakim Sunnhed, eller HKV säkerhetschef Selim Revend 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-03-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 mars 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-03-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan