Säkerhetsassistent GSS/K

Om tjänsten


HKV AVD SÄK ansvarar för säkerhetstjänsten vid Försvarsmaktens högkvarter (HKV). Arbetsområdet indelas i säkerhetsskyddstjänst, säkerhetsunderrättelsetjänst och signalskyddstjänst.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter inom säkerhetstjänst samt stöd till sektionen.

Arbetet som GSS/K präglas av strukturering och rutinmässigt arbete. I din roll kommer du mata in data i olika system, vilket innebär att olika IT-system kommer vara det främsta hjälpmedlet för dig.

Kvalifikationer

  • Genomförd GMU med godkänt omdöme
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
  • Goda färdigheter i Microsoft Office.

Meriterande

  • B-körkort

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är noggrann, strukturerad och har ett väl utvecklat ordningssinne. Du är initiativtagande och stresstålig, vilket innebär att du självständigt kan driva och slutföra arbetsuppgifter mot angiven tidsgräns. Du är kundfokuserad och bra på att samarbeta. Eftersom sektionen arbetar med säkerhetsrelaterade frågor krävs det att du har en hög personlig integritet och en god säkerhetsmedvetenhet. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillträde: Snarast efter överenskommelse.
Arbetsort: Stockholm.

Upplysningar kring befattningen

Lämnas av HKV genomförandechef för den interna säkerhetstjänsten Jonas Khan eller HKV säkerhetschef Selim Revend. Samtliga nås på telefon 08-788 75 00.

Fackliga representanter

Fackliga kontaktpersoner vid Högkvarteret
SACO HKV, Camilla Robertsson
OFR/S HKV, Pia Almström
SEKO Försvar HKV, Hans Monthan
OFR/O HKV, Arne Nilsson
Samtliga nås på telefon 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2018-04-01. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Vi vill också att du anger minst en militär referens (senaste plutonchef eller motsvarande).


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 mars 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-04-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan