Elsäkerhetshandläggare med placering i Örebro eller Enköping

Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystem förband FMTIS behöver förstärka sin organisation med en Elsäkerhetshandläggare med placering antigen i Örebro eller Enköping. Avdelningen ansvarar för verksamhetsutveckling och verksamhetsäkerhet inom miljö, kvalitet och arbetsmiljö.

Som Elsäkerhetshandläggare kommer du att ha ansvaret för att driva FMTIS elsäkerhetarbete framåt i enligt Försvarsmaktens styrdokument. Detta innebär riskanalyser av verksamheten och framtagande av lokala rutiner.

Tjänsten innebär en del resor till förbandets verksamhetsorter där du medverkar i riskanalyser ur ett elsäkerhetsperspektiv.

Arbetsuppgifter:
FMTIS arbetar mot ett integrerat verksamhetsledningssystem, där elsäkerhet ingår som en del. Du har inom detta ansvarsområde rollen att bevaka tillämpliga lagar, genomförda riskanalyser och andra krav för verksamheten som medför påverkan på FMTIS verksamhet och föreslå förändringar i förbandets styrdokument.

• Identifiera förändringar i tillämpliga lagar och andra krav som medför påverkan på verksamheten inom elsäkerhet.
• Sammanhållande för FMTIS verksamhetsledningssystem avseende elsäkerhet.
• Medverka i internrevisioner.
• Genomföra utbildningsinsatser inom elsäkerhet.
• Ansvara för förbandets kontakter med centrala elsäkerhetfunktioner i Försvarsmakten samt tillsynsmyndigheter.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är självgående och strukturerad samt har förmåga att se helheten. Du har engagemanget som krävs för att sprida och utveckla elsäkerhetarbetet i organisationen. Du har relevant utbildning för rollen och erfarenhet av arbete som elsäkerhetshandläggare eller motsvarande. Vi ser även att du varit delaktig i genomförandet av revisioner.

Personliga egenskaper:
Du har en god kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt, i svenska och engelska och är van att ha en pedagogisk roll. Du är tydlig, noggrann och systematisk. Vi värdesätter engagemang, flexibilitet och samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Vad kan vi erbjuda dig?
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter och kompetensutveckling. Inom friskvård erbjuder vi friskvårdskort på Friskis och Svettis och om verksamheten tillåter tre friskvårdstimmar på arbetstid samt tillgång till badhus och bollhall.  Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Frågor kring tjänsten besvaras av:
Cristoffer Stockman, tfn. 0721-877 833, cristoffer.stockman@mil.se

Välkommen med din ansökan senast 2018-04-13.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 mars 2018
  • Plats: Örebro, Örebro län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-04-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan