Samordnare sammanhållen karriärplanering

Om tjänsten

FM HRC söker en samordnare av Försvarsmaktens aktiviteter för behålla och utveckla personal inom området ”sammanhållen karriärplanering”. Att utveckla personalen är grundläggande förutsättning för att behålla personalen och Försvarsmakten söker nu ta ett helhetsgrepp om arbetet med att behålla- och utveckla personal. Arbetet med att behålla och utveckla personalen ska genomsyra varje organisationsenhets verksamhet. Delar såsom chefsstöd, ledarskap, arbetsmiljö och jämställdhet ska vara en naturlig del av behålla-perspektivet såväl som verktygen inom ”Sammanhållen karriärplanering” (SKP).

FM HRC har i uppgift att konsultativt stödja samtliga organisationsenheter inom området behålla och utveckla personal med de olika verktygen inom sammanhållen karriärplanering; livs- och karriärplanering, stödja inom karriärplanering under GU(grundutbildning), utbildningarna personlig marknadsföring och samtalsmetodik för chefer, samordna LOK(Livs och karriär planerare)-nätverket, och arbeta med lokala utvecklingsmedel, samt förvalta och uppdatera medarbetarsamtalet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet innebär att du leder och koordinerar uppdraget för att behålla och utveckla personal, där HRCs ansvarsområde är ”sammanhållen karriärplanering” och har ett övergripande ansvar för gruppens leveranser. Du är förbandens stöd i att konsultativt stödja deras förändringsarbete, implementera och kvalitetssäkrar nya arbetssätt kopplat till att behålla och utveckla personal. Du ansvarar vid behov för utbildning av konceptet ”sammanhållen karriärplanering” för FM samtliga OrgE och stödjer FM centrala utbildningar kopplat till det funktionen. Du ansvarar för planering av rundresor till samtliga OrgE kopplat till sammanhållen karriärplanering med ett vidare perspektiv. Du fångar upp och bidrar med förbättringsförslag för verksamhetsutveckling. Du omvärldsbevakar och samverkar med andra myndigheter. Du ingår som expertstöd i upphandlingar inom verksamhetsområdet. Dessutom samordnar och utvecklar du nätverket för FM Livs- och Karriärplanerare och medverkar i den centrala gruppen för lokala utvecklingsmedel till vilken du även rapporterar den finansiella situationen för LUM-medel.

Då området är i en utvecklingsfas kommer du även delta i utvecklingsarbete av processer och verktyg.

Du kommer att arbeta i nära samverkan med andra organisationsenheter och Högkvarteret.

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning inom HR-området och/eller militär utbildning med erfarenhet inom personalförsörjning
 • Minst tre års relevant erfarenhet inom HR-området i Försvarsmakten
 • Erfarenhet av att samordna och genomföra utbildningsverksamhet
 • Dokumenterarad erfarenhet av förändringsarbete
 • Praktisk erfarenhet av nätverksbyggande
 • God verksamhetskunskap om konceptet ”sammanhållen karriärplanering” och/eller talent management

Personliga egenskaper
Du har en hög servicekänsla med kundfokus och är lösningsfokuserad i ditt arbetssätt. Du är välorganiserad, ansvarstagande och har en mycket god förmåga att prioritera bland arbets-uppgifter. Du är en god nätverkare som lätt skapar kontakt. Du är en pedagogisk kommunikatör som engagerar och entusiasmerar i tal och är tydlig i skrift. Du har även en god förmåga att lyssna och samarbeta. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Meriterande

 • Genomförd godkänd militär grundutbildning alternativt värnplikt
 • Erfarenhet av projektledning

Övrigt:
Tillträde snarast.
Tillsvidare anställning.
Arbetsort: Stockholm.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Marie Gunnarsson på telefonnummer: 0733-38 62 19.

Fackliga representanter
SEKO Lise-Lotte Larsson 08-514 394 70
SACO Camilla Robertsson 08-788 76 32
OFR/S Pia Almström 073-361 36 69
OFR/O Arne Nilsson 08-788 75 00

Varmt välkommen med din ansökan senast 2018-04-08. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig som kandidat.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion. Vi har som främsta uppgift att stötta chefer och medarbetare med HR- och lönefrågor. Vi är drygt 250 medarbetare med verksamhet i Stockholm, på Gärdet i ett modernt kontorslandskap.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 mars 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR-centrum (FM HRC) Stockholm
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-04-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan