13. Säkerhetsbataljon rekryterar Plutonchef till 131. Säkerhetsskvadron

Om tjänsten

13. Säkerhetsbataljon rekryterar Plutonchef till 131. Säkerhetsskvadron

13. Säkerhetsbataljon står i frontlinjen för Försvarsmaktens arbete för att upptäcka, motverka och bekämpa säkerhetshotande verksamhet, både nationellt och internationellt. Förbandet är försvarsmaktsgemensamt och innehåller delar från armén, marinen och flygvapnet.

Våra verkansdelar arbetar operativt och löser uppgifter kopplat mot de fem generiska säkerhetshoten: kriminalitet, subversion, främmande underrättelseverksamhet, sabotage och terrorism.

Som plutonchef ansvarar du för att leda, planera och administrera all verksamhet som plutonen bedriver. Du kommer att ha ett personalansvar som första linjens chef för 36 soldater och 2 officerare. Som plutonchef ingår du i skvadronens chefsgrupp. I gruppen kommer du vara delaktig i planering, genomförande och efterberedelser av skvadronens verksamhet t.ex. FUSA, skvadronsövningar och insatser.

Vi erbjuder ett arbete i mycket varienrande miljöer. Under en normal vecka arbetar du med att leda och vidareutveckla din pluton mot specifika uppgifter samt långsiktig planering. Utöver detta så är du delaktig i fysisk träning, utbildningar, övningar och insatser.

Tjänsten är placerad i nivå OF-2 (Kapten)

Utbildning och kompetens

För att arbeta hos oss krävs att du har:

 • Godkänd officersutbildning (YOP/ OP)
 • Inga allergier mot hund, (eller alternativt att du är fri från allegiska besvär vid medicinering)
 • God fysik
 • Körkort B

Det är meriterande om du har:

 • Militärpolisutbildning
 • IS Undsäk-utbildning
 • Vana att hantera hemliga handlingar och system
 • Praktisk erfarenhet av arbete inom säkerhets- underrättelsetjänst nationellt/internationellt
 • Erfarenhet från säkerhetsförband eller motsvarande utbildning från FM UndsäkC

Vem är du?

Som chef är du en drivande och handlingskraftig relationsskapare. Du är en trovärdig och representativ ledare, som prioriterar det goda samarbetet. Att vara öppen och lyhörd är viktigt för dig. Som person är du en stresstålig lagspelare som gillar utmaningen att ständigt sträva efter att bli bättre inom just ditt specifika område. Vidare så gillar du tanken av att verka för att andra ska kunna lösa sina uppgifter. Du är lugn, metodisk, nogrann och har lätt för att bemöta andra människor.

Särskild vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten med mera

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du få genomgå säkerhetsprövning samt anställningsintervju.

Har du frågor kan du vända dig via mail till john.jambring@mil.se

Fackliga representanter:

 • OFR/O Jan Bajer
 • Försvarsfördundet Madeleine Daleo
 • SACO Tomas Andersson
 • SEKO Tomas Karlsson

Samtliga kan nås genom växel: 08-584 54000

Sista datum för ansökan: 2018-03-28

Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan skickas till: 131.sakskv-lg@mil.se


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 mars 2018
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-03-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan