Väderobservatör till F7 Såtenäs

Om tjänsten

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet.

I Försvarsmakten finns en värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa lyfts fram. Försvarsmakten erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en rimlig balans mellan arbete, privat- och familjeliv.

Väderobservationer är viktiga för flygtrafiken och dessa utförs av väderobservatörer. Som Väderobservatör kommer du att vara placerad vid F 7 Vädersektion.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Efter cirka tre månaders intern utbildning på Såtenäs samt i Enköping skall man självständigt utföra väderobservationer för militär luftfart, vilket innebär kontinuerlig uppföljning och rapportering av rådande väder.

En väderobservatör är också ett stöd för meteorologen och bistår denne i det dagliga arbetet. Övervakning och ett visst underhåll av vädermateriel ingår. I arbetet skall man även delta i vädersektionens administration och utbildning. Utbildningsuppgiften kan bestå av att lära upp nya väderobservatörer.

Som väderobservatör ingår du i krigsförbandet 7e Flygflottiljen och därför kommer viss allmänmilitär utbildning att ske fortlöpande.

Tjänstgöringen är förlagd enligt fastställt schema med delvis obekväma arbetstider inklusive vissa helger. Arbetet innebär att man tidvis arbetar ensam.

 

Kvalifikationer:

Gymnasiekompetens med godkänt betyg i samtliga ämnen

Körkort lägst klass B är ett krav liksom fullgod syn (med korrektion)

God fysisk status då fysiska krav finns

 

Meriterande:

Tidigare kunskaper i väderobservationstjänst/meteorologi

Värnpliktstjänstgöring, grundläggande soldatutbildning, kombattantutbildning eller tidigare tjänstgöring i Försvarsmakten

Datorvana samt goda kunskaper inom MS Office

 

Personliga egenskaper:

Arbetets karaktär kräver stor noggrannhet, stresstålighet, stor initiativförmåga, god samarbetsförmåga, flexibilitet och datorvana. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt:

Arbetsort Såtenäs.

Tillträde efter sommaren enl överenskommelse.

Befattningsnivå Civil tjm.

Tillsvidareanställning. F 7 tillämpar provanställning sex månader samt individuell lönesättning. Befattningen medför utbildning på annan ort samt resor i tjänsten.

 

Upplysningar om befattningen kan lämnas av:

Chef Vädersektionen, Pia Björnsdotter, tfn 0510-47 73 52, pia.bjornsdotter@mil.se.

För frågor ang rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-specialist Helena Soläng 070-836 16 32.  

 

Fackliga organisationer: OFR-O Jan Möller, OFR-S Per Gunnarsson, SEKO Magnus Krantz, SACO Ulf Svensson samtliga nås via vxl 0510-47 70 00.

 

Sista datum för ansökan: Välkommen med din ansökan senast 2018-04-15. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I ansökan beskriver du varför du söker denna befattning. Ange gärna löneanspråk.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 mars 2018
  • Plats: Lidköping, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs flygflottilj (F 7) Såtenäs
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-04-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan