Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten söker Chef till Förvaltning

Om tjänsten

Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten söker Chef till Förvaltning

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Förvaltningssektionen vid Ledningskontoret ansvarar för långsiktig planering av lokaler och utrustning, försörjning med inventarier, avhjälpande underhåll och expeditionstjänst.  

Som sektionschef är du ledaren som samordnar och coachar medarbetarna samt leder verksamheten. Du ansvarar för budget/ekonomi, personal, verksamhetsplanering och uppföljning samt kompetensutveckling. Du ingår i Ledningskontorets ledningsgrupp och deltar således i planeringen av kontorets gemensamma strategier. Du samarbetar med och upprätthåller nära kontaktytor med övriga Must och Högkvarteret. Du ska även kunna föra dialog med externa leverantörer och entreprenörer. Befattningen ställer mycket höga krav på struktur och ledarskap.

Kvalifikationer:

 • Dokumenterad chefs- och ledarerfarenhet
 • Erfarenhet av att leda eller arbeta i en servicefunktion
 • Erfarenhet av processarbete eller utvecklingsprojekt
 • Erfarenhet av kalkylering och budgetering

Meriterande kvalifikationer:

 • Kännedom om lokalförsörjning
 • Kännedom om expeditionstjänst
 • Erfarenhet från beställarsidan och vana att hantera externa leverantörer och entreprenörer
 • Kunskap om Försvarsmaktens organisation, verksamhet och arbetssätt.

Personliga egenskaper:
Befattningen förutsätter en trygg ledare med engagemang och förmåga att strukturerat och flexibelt stötta sektionens arbete och medarbetare. Det krävs god förmåga att fatta beslut. Sektionens ständiga behov av utveckling för att kunna svara mot kundernas behov av stöd förutsätter att du som ledare vidmakthåller en god förståelse för Musts verksamhetsbehov. Arbetet ställer höga krav på förmåga att bygga och vidmakthålla goda relationer, ett gott omdöme och hög integritet.

Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Fördjupad säkerhets- och lämplighetsprövning kommer att genomföras på slutkandidat.

Övrigt:
Tjänsten avser en tillsvidareanställning i Försvarsmakten, med inledande provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse.
Befattningen kan tillsättas av både civila och militära kandidater

Upplysningar om befattningen kan lämnas av:
Must Stabschef Lisa Gustafsson hon nås via växeln på 08-788 75 00.

Fackliga representanter:
SACO/Försvar - Anders Markow,
OFR/O – Roger Eriksson,
OFR/S - Katarina Kruse.

Samtliga nås via växeln, 08-788 75 00.

Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2018-04-03Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 mars 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-04-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan