K 3 32. Underrättelsebataljonen rekryterar underrättelsesoldater (GSS/T)

Om tjänsten

Typ av anställning
En anställning som tidvis tjänstgörande soldat (GSST) på K3 innebär att du kommer in och tjänstgör några veckor om året samtidigt som du behåller din civila sysselsättning utanför Försvarsmakten. Du kan alltså kombinera dina studier eller ditt arbete med en anställning som soldat.
Anställningen sker utifrån Försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/T). Din anställning hos oss är tidsbegränsad till mellan sex och åtta år med en möjlighet till förlängning. Som längst kan du vara anställd som GSS/T under 16 år.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du ingår i en undgrupp med 8 jägarsoldater. Undgruppen rör sig självständigt inom stora områden, ofta långt ifrån egna förband och har som huvuduppgift att samla in information genom fast och rölig spaning. Till din hjälp har du ett antal olika sensorer för dokumentation. Informationen är underlag till högre chef, så att han kan fatta vidare beslut om hur striden ska föras.

Undgruppen har också till uppgift att leda in indirekt eld på djupet från artilleri och granatkastare, samt att genom föra eldöverfall och överfall.

Uppgifterna skall kunna lösas under alla årstider och i alla typer av terräng under dygnets alla timmar.
Undgruppen förflyttar sig till fots, med skidor, eller i terränggående fordon.

Generella krav för anställning
 - Svenskt medborgarskap
 - Skall ha genomfört värnplikt eller grundläggande militär utbildning (GMU) med godkända betyg
 - God fysisk förmåga
 - Skall ha lägst B-körkort
 - God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande kvalifikationer
 - Genomförd GU K 3, alt tjänstgjort vid undpluton på 32.Undbat, tjänstgjort på Säkbat eller AJB som GSS
 - Militärt förarbevis (RG32, GALT alt TLC)
 - Utlandstjänst
 - Sambandsutbildning

Dokument att bifoga ansökan
 - Personligt brev med beskrivning av dig själv och levnadsbeskrivning både civilt och militärt
 - CV med referenser
 - Gymnasiebetyg
 - Militärt vitsord
 - Körkort och militära förarbevis

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Mj Kenny Sörquist
Chef 322.underrättelseskvadron/32. Undbat
0505-451000
kenny.sorquist@mil.se
 
Fackliga representanter
Ewa Hernqvist (Officersförbundet)
Britt-Marie Johansson (Försvarsförbundet)
Tel: 0505-451000 (vxl)

Ansökan skall vara oss tillhanda senast 2018-05-06


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 mars 2018
  • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Livregementets husarer (K 3) Karlsborg
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Deltid
  • Sista ansökningsdag:2018-05-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan