Must Säkerhetsunderrättelseavdelning söker officer till Sektionen för Teknisk inhämtning (OF-3)

Om tjänsten

Must Säkerhetsunderrättelseavdelning söker nu en officer, OF 3 eller OF 2 till sektionen för Teknisk Inhämtning.

Säkerhetsunderrättelseavdelningen vid Must Säkerhetskontor arbetar med att indikera, klarlägga och motverka säkerhetshotande verksamhet samt bedriva försvarsunderrättelseverksamhet kopplat till säkerhetshotande aktörer.

En stor del av arbetet är inriktat mot främmande staters underrättelseverksamhet som riktas mot Försvarsmakten, Sverige och svenska intressen, främst inom cyberarenan.

Arbetsuppgifter

Din roll innebär många kontaktytor och en hög grad av samverkan med andra, främst med övriga Högkvarteret men även med Försvarsmaktens driftsorganisationer. Samverkan sker även med närliggande myndigheter.

Vid sidan av din samverkande roll kommer du även att delta i beredningar och planeringsgrupper. Du kommer även att bearbeta och analysera underrättelser för att sedan delge resultat och slutsatser, både skriftligt och muntligt.

Kvalifikationer

 • OF 3 (eller OF-2).
 • Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
 • God förmåga till samverkan
 • Körkort (B)

Meriterande kvalifikationer

 • Utbildning inom eller erfarenhet från underrättelse- eller säkerhetstjänst.
 • Teknisk utbildning, gärna med inriktning mot IT-hot eller cyberarenan.
 • Erfarenhet av arbete i Högkvarteret
 • Kunskap om Försvarsmaktens IT- och ledningssystem.
 • Goda kunskaper i engelska.

Personliga egenskaper

Vi söker dig med mycket god samarbetsförmåga och förmåga till att bygga nätverk.
Du kännetecknas av hög social kompetens och, med hänsyn till den stora mängd sekretessklassificerad information du kommer att hantera, också av din höga integritet. Du är bra på att planera, organisera och följa upp och van vid att arbeta både självständigt och i grupp.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter
SACO/Försvar, Anders Markow, OFR/S, Katarina Kruse och för OFR/O Roger Ericsson, samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

Frågor om befattningen
mailas till must-ledk-hr@mil.se.  Ansökan skall registreras på denna sida men CV och personligt brev kan skickas per post till
Försvarsmakten Högkvarteret, Box 27053, 107 85 STOCKHOLM. Märk ansökan med ”Officer TI”.

Övrigt
Typ av tjänst
Befattningen är OF-3
Tillträde snarast
Arbetsort Stockholm.

Sista ansökningsdag
Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev i ansökningsbrevet vill vi att Du motiverar varför Du är lämplig för denna befattning

Välkommen med din ansökan!Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 mars 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-04-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan