Säkerhetsbefäl OR 6/7

Om tjänsten


Vi söker dig som vill arbeta som säkerhetsbefäl på Underrättelse- och säkerhetssektionen. Säkerhetstjänsten är ett brett område som dagligen bjuder på varierande arbetsuppgifter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som säkerhetsbefäl kommer du att handlägga uppgifter inom området säkerhetsskyddstjänst.

Du är inom sektionen ansvarig för säkerhetsrapportering, vapen- och ammunitionsärenden, skyddsobjektsfrågor samt säkerhetsunderrättelse. Att göra säkerhetsanalyser, säkerhetsplaner, säkerhetskontroller, säkerhetsutbildningar, säkerhetsprövningar samt administration av tillträdesskydd ingår också i befattningen. Vidare innebär dina arbetsuppgifter att stödja chefen A2 vad avser daglig administration inom egen sektion. Då vi genomför säkerhetskontroller och utbildningar innebär det mycket självständigt arbete.

Kvalifikationer 

 • Specialistofficer
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift både på svenska och engelska
 • B-körkort

Meriterande

 • Säkerhetsutbildning vid FM UndSäkC
 • Erfarenhet av arbete i säkerhetstjänst

Personliga egenskaper
Som person är du ansvarstagande, noggrann, initiativrik, självständig, lojal och stresstålig. För oss är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, både inom arbetsgruppen och mot våra kunder. Du ska också kunna bemöta invändningar och ta det obekväma samtalet. En stor del av befattningen innebär utbildning av personal på olika nivåer utifrån eget utbildningsunderlag och det är därför viktigt att du känner dig bekväm i utbildarrollen. Tjänsten innebär resor både inom och utom Sverige i någorlunda stor omfattning. Då vi är en mindre arbetsgrupp kommer vi att fästa stor vikt vid den personliga lämpligheten.

Övrigt
Tjänsten är en militär befattning OR 6/7, behäftad med fysiska krav.
Sökande OF kommer att befordras.
Arbetsorten är Såtenäs.
Tillträde snarast efter överenskommelse.

Upplysningar om befattningen lämnas av tf säkerhetschef Kajsa Svensson, telefon 0510-47 71 31.

Fackliga representanter
Officersförbundet OFR/O Jan-Ola Malmgren, tfn 0510-47 74 72
SACO, Sara Odh, tfn 0510-47 71 60
Försvarsförbundet OFR/S, Annika Nilsson, tfn 0510-47 71 14
SEKO, Magnus Krantz, tfn 0510-47 76 96

Välkommen med din ansökan senast 2018-04-06. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Som säkerhetsbefäl ingår du i A2 (Underrättelse- och Säkerhetssektionen) som består av 6 medarbetare och leds av sektionschefen. Sektionen ingår i Flottiljstaben som är förbandschefens resurs för att lösa flottiljens uppgifter och utgör chefens ledningsorganisation. Enheten består av ca 100 medarbetare och ansvarar för bland annat samordning och ledning av flottiljens uppgifter. Sektionen är tillika garnisonssäkerhetssektion för Såtenäs garnison.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 mars 2018
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj (F 7) Såtenäs
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-04-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan