Problem Leader till Produktionsavdelningen med placering i Arboga

Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) driftenhet tillhandahåller central drift av IT-system inom Försvarsmakten, enligt ett processorienterat arbetssätt (ITIL).

Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhålla införande av förändringar i våra system.
 
Arbetsuppgifter:
Som Problem Leader arbetar du i vår ”Problemprocess”, vilken syftar till att identifiera underliggande orsaker till att fel (incidenter) uppstår i vår IT-driftmiljö. Du ansvarar för att driva arbetet med problemärenden inom driftorganisationen. Dina arbetsuppgifter är bland annat att följa upp att ärenden blir åtgärdade och att, vid behov, sammanskalla till möten och sätta samman arbetsgrupper för att driva arbetet med att ta fram permanenta lösningar till problem.

Du ingår i ett team som arbetar tillsammans med att sammanhålla arbetet med större incidenter kopplat till vår IT-driftmiljö samt hanterar problemärenden och ärende kopplade till IT-säkerhet. Som Problem Leader kommer att arbeta med samtliga förekommande uppgifter inom grupperingen.

Kvalifikationer:
• 3-årig gymnasieutbildning med inriktning IT eller motsvarande teknisk förvärvade kunskaper.
• Erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter, gärna inom en större driftorganisation.
• God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukturera eget arbete.
• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.
• B-körkort.

Meriterande:
• Erfarenhet av processorienterat arbetssätt.
• Erfarenhet av arbete med Incident-/Problemhantering.
• Utbilning/certifiering inom ITIL.

Personliga egenskaper:
Som person tycker du om att ge service och finna lösningar på problem. Du är driven och van att ta egna initiativ. Det viktigt att du kan arbeta självständigt och har förmågan att driva ärenden till en lösning samtidigt som du har en god förmåga att samarbeta med andra för att nå en lösning. Du är positiv och utåtriktad, att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig. Du arbetar strukturerat och har god vana av att upprätthålla dokumentation. Du är en självklar teamspelare som är van vid samarbete och dialog och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga.

Vi strävar efter jämställdhet och välkomnar därför sökande från båda könen oberoende av etnisk bakgrund.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Tillsvidareanställning (6 månaders provanställning).
Tillträde enligt ök.
Arbetsorten: Arboga.
Beredskapstjänstgöring ingår i befattningen.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Sektionschef Anette Johansson, tfn 0589-40400 (vxl).

Fackliga företrädare:
SACO Pär Lohman, tfn 0589-408 33,
OFR/S Clarence Arnstedt, tfn 013-28 45 44,
SEKO Hans Monthan, tfn 070-215 13 44.

Välkommen med din ansökan senast 2018-04-15.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 14 mars 2018
  • Plats: Arboga, Västmanlands län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-04-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan