HR Chef/avdelningschef till Luftstridsskolan, Uppsala

Om tjänsten

HR Chef/avdelningschef till Luftstridsskolan, Uppsala

Övergripande:

Som HR Chef vid Luftstridskolan leder du personalavdelningen som tillhör stabsenheten. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar direkt till chefen vid förbandet. Du har ansvar för att integrera HR i verksamheten utifrån verksamhetens behov. Rollen som HR-chef är konsultativ och utvecklingsorienterad.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

HR Chefen är ansvarig förändringsledare inom HR-området vid Luftstridskolan. Fokus är på strategiska frågor men även operativ verksamhet ingår i den dagliga tjänsten. HR chefen leder personalavdelningen och de 15-tal medarbetare som jobbar där som för tillfället är uppdelade i tre funktioner–HR, arbetsmiljö/friskvård och rekrytering. HR chefen har förhandlings-ansvaret och företräder arbetsgivaren vilket kräver integritet och lojalitet.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en akademisk examen inom HR området eller motsvarande kvalifikationer. Du har god strategisk förmåga samt kunskap om den operativa verksamheten.

Erfarenhetsmässigt har du gedigen bakgrund inom HR samt flerårig erfarenhet av chefsuppdrag gärna från statlig sektor. Vi värderar erfarenhet av förhandlingsarbete högt.

Önskvärda kvalifikationer:

· Goda kunskaper i engelska, tal och skrift

· Erfarenhet från SAP system

· Erfarenhet från försvarsmakten

Personliga egenskaper:

Luftstridsskolan söker en HR chef med stor integritet och vana att leda en bred verksamhet i komplex och snabb utvecklingstakt. Du är flexibel och gillar att arbeta i ett högt tempo med flera frågor på ditt bord.

Du är drivande och ser altenativa lösningar på de frågor du arbetar med. Du har ett coachande förhållningssätt och trivs att leda både medarbetare och andra chefer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan skapa förtroendefulla relationer på alla nivåer, såväl internt inom FM som externt. Detta gör du genom en god dialog och respekt för verksamheternas behov och villkor. För att passa in i rollen har du också god förmåga att vara ledare för kvalificerade medarbetare.

Du har förmåga att tydliggöra de personalpolitiska frågornas betydelse för Luftstridsskolan, såväl till ledning som till övriga verksamheten.

Tillträde snarast

Förfrågningar kan göras till:

Övlt Ingrid Biel, SC mobil 070-567 71 17

Kerstin Höög-Thomsen, handläggare HR-avdelningen mobil 070-921 04 33

Fackliga kontaktpersoner är för:

OFR/O Ärna Peter Oscarson, 018-19 63 68

OFR/S Per Gustafson, 018-196781

SEKO Mari Ann Larsson, 018-196177

SACO Borka Medjed Hedlund, 018-196816

Välkommen med din ansökan senast 2018-04-15.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 14 mars 2018
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Luftstridsskolan (LSS) Uppsala
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-04-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan