Specialförbandsledningen söker projektledare

Om tjänsten

Beskrivning av Specialförbandsledningen

Specialförbandsledningen (SFL) är en del av Högkvarteret. SFL är organiserad för att kunna leda specialförbandsinsatser, men även för att produktionsleda specialförbandsverksamhet och för att kunna utveckla förband, förmågor och materiel. Att arbeta inom Specialförbanden är dynamiskt, flexibelt och erbjuder både stora möjligheter och utmaningar.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer arbeta som projektledare med eget ekonomiskt ansvar i en tekniskt avancerad verksamhet. Som huvuduppgift är du utförare eller expert i olika typer av tekniska utvecklingsprojekt, som du driver under eget ansvar.
I dina arbetsuppgifter ingår att hålla utbildningar, samverkan på myndighetsnivå och att utarbeta upphandlingsunderlag.
Vi söker en person som har erfarenheter inom främst telekommunikations och mjukvaruutveckling för att därigenom kunna driva vår interna utveckling vidare.

Kvalifikationer

 • Erfarenhet av underrättelsetjänst
 • Körkort lägst B
 • Lätt att uttrycka sig i tal och skrift både på svenska och engelska.


Meriterande kvalifikationer

 Arbetslivserfarenhet inom/specifika kompetenser:

 • Telekommunikationsbranschen
 • Kunskaper om Linux och andra operativsystem
 • Kunskaper om datorkommunikation främst TCP/IP
 • Mjukvaruutveckling (kunskap om programmering)
 • Teknisk projektledning
 • IT-säkerhet (praktiskt arbete)
 • Databasutveckling
 • Systemutveckling
 • Militär erfarenhet såsom värnplikt/GMU och deltagande i utlandsstyrkan


Personliga egenskaper

Vi söker en tekniskt, kreativ och självgående kompetent individ där stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper och din förmåga att arbeta i grupp.
Du ska kunna växla mellan komplexa uppgifter såsom projektledning, myndighetssamverkan och arbetsuppgifter av mer praktisk art.
Stor del av arbetet ställer krav på kreativitet och självständigt arbete.

Övrigt

Intern utbildning kommer att genomföras vid förbandet.
Registerkontroll kommer att genomföras.
God fysisk status.

 
Tillträde

För att erbjudas tjänsten vid SFL krävs att du blir godkänd i en urvalsprocess där vi bland annat bedömer din personliga profil och förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, då tjänsten är krävande och uppgifterna behöver hanteras med ett stort mått av flexibilitet. Tillträde snarast efter överenskommelse.
Arbetsort är Stockholm
Provtjänstgöring tillämpas
Resor och perioder av bortavaro från tjänstgöringsorten Stockholm är vanligt förekommande och du kommer upprätthålla en hög insatsberedskap.
Tjänstens karaktär ställer krav på kontinuerlig träning och friskvård vilket utgör en naturlig del av din arbetstid.


Upplysning om tjänsten

Frågor besvaras via sfl@mil.se ange Analytiker i ärendemeningen.
Välkommen med din ansökan senast 2018-04-16 Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och ev. vitsord bifogas i ansökan (Pdf).
Andra intyg/bevis motsv. som styrker erfarenheter/ kompetenser som sökande vill åberopa må bifogas.
Rekryteringen kommer att omfatta intervjuer samt vissa tester.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 mars 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-04-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan