Luftstridsskolan söker en HR administratör, visstid

Om tjänsten

LUFTSTRIDSSKOLAN SÖKER EN HR ADMINISTRATÖR, visstid 

Sökande enhet

LSS flottiljstab levererar styrning, stöd och beredning med genom professionell, serviceinriktad och kompetent personal. 

Inom flottiljstaben finns avdelningen för HR/personalfrågor. Avdelningen för personalfrågor (A1) ansvarar för konsultativt stöd till förbandets chefer avseende personal-/HR-tjänst i allmänhet, förhandling, långsiktig personalplanering, lönebildning, rekrytering, krigsplanläggning samt rehabilitering- och veteranstöd. Avdelningen består av totalt 19 befattningar och ingår som en del i krigsförbandet 16.Flygflottiljen.

Som HR-administratör tillhandahåller du effektiva och kvalitativa administrativa tjänster inom HR-området. Du arbetar med HR-administration i FM:s personaladministrativa system. Funktionen ingår i HR leveransmodell samt PROD och är gemensam för hela FM. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

· Tillhandahålla administrativt stöd inom de olika HR-processerna.

· Ta fram statistik, underlag och rapporter. 

· Ta fram underlag för ekonomisk planering inom personalområdet och uppföljning av HR-arbetet. 

· Registrera information i FM personaladministrativa datasystem. 

· Handlägga ärenden enligt avdelningschefs bestämmande.

Kvalifikationer

Lägst gymnasiekompetens samt erfarenhet av HR-administration. 

Mycket goda IT-kunskaper. Goda kunskaper i svenska. 

Önskvärda kvalifikationer

Du skall ha erfarenhet av administrativa stödsystem (SAP), företrädesvis inom HR-området. 

Personliga egenskaper

Du bör vara ansvarstagande, serviceinriktad och har egen initiativförmåga. Du har hög social kompetens, lätt för att samarbeta och trivs med att arbeta självständigt samt med återkommande rutinuppgifter. Du har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift och van att arbeta med dator som främsta verktyg. Du gillar att jobba i en miljö som ständigt utvecklas och du är stresstålig.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Meriterande

Tidigare arbete med HR inom Försvarsmakten.

Goda kunskaper av system PRIO.

Övrigt

Tjänsten är ett vikariat t.o.m. 2019-06-16 med eventuell förlängning.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

HR Chef Anna-Karin Olofsdotter 018-196661 mobil + 46 (0)703 148 68 78

HR Generalist Kerstin Höög-Thomsen 018-196966

Fackliga representanter

OFR/S Per Gustafson + 46 (0) 702 43 60 88

OFR/O Ärna Peter Oscarson + 46 (0)18 19 63 68

SACO Borka Medjed-Hedlund + 46 (0) 703 36 37 20

SEKO Mari-Ann Larsson + 46 (0)708 27 68 53

Välkommen med din ansökan senast 2018-04-15.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 14 mars 2018
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Luftstridsskolan (LSS) Uppsala
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-04-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan