VIKING 18 ISO (Information System Operator)

Om tjänsten

VIKING 18 ISO 1 (Information System Operator) i SharePoint

Om tjänsten

VIKING 18 är världens största internationella ledningsträningsövning, och leds av Försvarsmakten i Sverige. Övningen sker i Mälardalen och Blekinge i Sverige och på 5 platser utomlands. På grund av sent uppkomna vakanser så behöver VIKING 18 organisationen i Sverige förstärkas med personal.

Kompetenskrav

 • Informationssystemoperatör med inriktning på SharePoint 2016 och för e-posthantering.
 • Instruktör för systemet då tjänsten innefattar att utbilda andra i staben och stöd till Information management officer (IMO).
 • Erfarenhet att arbeta i stab (Militär eller civil) och informationsflöden.
  Meriterande om du har tidigare arbetat med SharePoint, avseende portaler, vyer, webparts, listor och bibliotek m.m.

 

Lämpliga personliga egenskaper

Tjänstgöring i staber ställer höga krav på individen både i form av personliga färdigheter och personlig mognad och integritet. Vidare innebär detta att varje medlem i gruppen måste kunna ta egna initiativ och arbeta självständigt mot angivna mål.
Kommunikationsförmåga, effektivitet, förtänksamhet, noggrannhet, samt stresstålighet är ledord. Arbetssituationen präglas bland annat av tempoväxlingar. Ordning och reda, kreativitet, analytisk förmåga samt flexibilitet kan komma till nytta vid lösandet av uppkomna uppgifter.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Att i staben stödja IMO, med att bygga och underhålla den portal som övningen drivs i.

Samt att vara instruktör och utbilda stabsmedlemmar i systemet.

 

Utbildning i Systemet
Vecka 812 måndag till fredag.

Vecka 814 tisdag till fredag.

Vecka 815 måndag till fredag.

Vecka 816-817 (16-26 april) deltar i genomförandet VIKING 18

 

Sista ansökningsdag är 2018-03-20

Kontakt:

Detaljinformation fås genom samverkan med Ulrika Skoogh vid Ledningsträningsavdelningen LedSS/LedR. Mejl: ulrika.skoogh@mil.se

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 mars 2018
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-03-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan