Anestesiologer till P4/lätt traumagrupp, för insats Mali 09, MINUSMA

Om tjänsten

OBS! Denna annons gäller Mali 09, med insatstid v847-v924. Är du istället intresserad av insatstid v921-v950, se annons för Mali 10.

MINUSMA står för ”United Nations Multi-dimensional Integrated Stabilization Mission in Mali”. Den 18 juni 2013 beslutade riksdagen att Sverige skall stödja FN i dess stabiliseringsinsats i Mali (se riksdagens proposition 2012/13:173). Insatsen startade den 1 juli 2013 och är en kapitel VII-insats. Sverige deltar i FN-insatsen i Mali med drygt 250 soldater och utgår från Camp Nobel utanför Timbuktu. Förbandets huvuduppgift är att bedriva underrättelseinhämtning i landets norra delar, och man kan verka över stora avstånd. Styrkan skall bland annat verka för stabilisering av större tätbefolkade områden, skydd av civila och FN-personal samt stöd för att skapa förutsättningar för humanitärt bistånd. I styrkan ingår både fasta och rörliga kvalificerade sjukvårdsenheter.

Om förbandet
Skaraborgs regemente, P4, utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner.

Till insats Mali 09 söker vi nu anestesiologer som vill vara med och utgöra en sjukvårdsberedskap för våra soldater i Mali. Du kommer att få militär och medicinsk utbildning för att kunna hantera de utmaningar som ställs under insatsen. Du får en möjlighet att utvecklas som person, och få erfarenheter och upplevelser som är svårslagna hemma. Du kommer att arbeta som en del i framskjuten förmåga tillsammans med en anestesisjuksköterska och två sjukvårdare. Den lätta traumagruppen ska kunna utföra livräddande åtgärder i upp till 24 timmar i väntan på avtransport.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet skiljer sig troligen på många sätt från din ordinarie kliniska vardag. Du kommer att tillsammans med ditt team åka med patruller ut i insatsområdet, för att ha en beredskap om något skulle hända. Som läkare kommer du även att arbeta med daglig sjukvård (primärvård). Miljöfaktorerna tillsammans med det kliniska arbetet kan vara en utmaning. Arbetsuppgifterna består även av en hel del materieltjänst i syfte att skapa förutsättningar för ett kvalificerat omhändertagande.

I arbetsuppgifterna ingår att:

 • Leda anestesi- och IVA-verksamheten vid enheten
 • Utför sedvanliga uppgifter inom anestesiologens yrkesområde
 • Stödja vid upprättande och vård av enhet
 • Jourtjänstgöring
 • Kunna delta vid arbete på skadeplats
 • Medfölja ambulanstransport vid behov
 • Vid behov delta vid verksamhet på lokalt sjukhus, nationellt och internationellt
 • Delta i och genomföra utbildning

Kvalifikationer

 • Legitimerad läkare med med minst tre års specialistutbildning inom anestesiologi och intensivvård. Kunskaperna skall vara aktuella.
 • Utbildning i basalt traumaomhändertagande t ex ATLS
 • Genomförd A-HLR-utbildning
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska
 • Fullt frisk och har god fysik
 • B-körkort

Önskvärda meriter

 • Specialistexamen inom anestesiologi och intensivvård
 • Fullgjord värnplikt, Grundläggande Militär Utbildning (GMU), Grundläggande Soldatutbildning (GSU INT) eller annan svensk militär utbildning som arbetsgivaren finner lämplig
 • Tidigare militär utlandstjänstgöring
 • Genomförd kurs DSTC eller likvärdiga kurser
 • Utbildning i eller erfarenhet av att utbilda andra
 • Erfarenhet av traumaomhändertagande
 • Erfarenhet av prehospitalt- och/eller katastrofarbete

Personliga egenskaper
Du måste kunna arbeta i grupp men också självständigt under svåra fysiska och psykiska förhållanden. Du bör också vara van vid att hantera längre perioder av beredskap, och kunna hjälpa till att aktivera din grupp genom olika egna utbildningar och övningar. Du måste du gilla att vara ute i fältlika förhållanden. Om du är en problemlösare med god analytisk förmåga är det en fördel. Du tror på människors lika värde, har demokratiska värderingar och är beredd på att tjänstgöra både nationellt och internationellt.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt
Tjänstgöringsperioden i Försvarsmakten planeras till 8 veckors tjänstgöring i Mali, med utbildning i Sverige innan insatsen. Har du ingen militär bakgrund genomför du en grundläggande soldatutbildning (GSU INT) v821-v826. Har du tidigare militär erfarenhet genomför du istället utbildning preliminärt v823-v824. Insatsutbildningen sker preliminärt v831-v846. Om du tidigare har genomfört insats inom Försvarsmaktens regi kan dessa veckor anpassas utifrån dina personliga kunskaper och färdigheter. Insatsperioden löper från v847 till v924 (preliminärt). Arbetet sker utifrån de lagar och förordningar som reglerar verksamheten, och har Försvarsmaktens värdegrund som bas. Du anställs enligt Lag (2010:449) om Försvarsmaktens personal vid internationella militära insatser. 
Vi erbjuder dig ett arbete som skiljer sig från mängden, som är utvecklande och utmanande såväl psykiskt som fysiskt. Arbetet innebär stor variation i både uppgifter och miljö. I tjänsten ingår fysisk träning på arbetstid.  

Lön och semester
När du blir anställd kommer vi överens om din I-lön, som sätts individuellt. Till det kommer tillägg som t.ex. OB och övertidstillägg under din utbildning i Sverige. När du arbetar internationellt utgår utlandslönen från I-lönen som multipliceras med 1,3 + 8000 kr. Till det kommer utlandstillägg (3000 kr/mån) och insatstillägg (11200 kr/mån). Har du barn som inte fyllt 18 år tillkommer ytterligare 4000 kr per månad. Semester och annan ledighet, så kallad leave, tas antingen ut efter hemkomst eller genom ekonomisk ersättning.

Typ av anställning: Tidsbegränsad anställning
Arbetsort: Främst Timbuktu, Mali
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

Urval och intervjuer
Blir du kallad till intervju/antagningsprövning behöver du vara på plats under en hel dag på Försvarsmedicincentrum i Göteborg, och eventuellt en hel dag på Rekryteringsmyndigheten i Malmö eller Stockholm. Under dessa dagar genomför vi anställningsintervju, fystester, säkerhetsintervju och en medicinsk undersökning. 

Upplysningar
Har du några frågor skickar du dem enklast till medicinalrekrytering@mil.se. Du kan också kontakta kapten Johan Wahlgren på Bemanningsavdelningen, Försvarsmedicincentrum, 070-569 36 54.

Fackliga representanter 
SACO Anders Johnsson, via växel 031-692000

Ansökan
Vi går fortlöpande igenom ansökningarna. Sök därför så snabbt som möjligt!

Välkommen med din ansökan! 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 19 juni 2018
 • Plats: Timbuktu, Mali
 • Förband: Skaraborgs regemente (P 4) Skövde
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan