Skaraborgs Regemente P 4 söker Elsäkerhetshandläggare

Om tjänsten

Försvarsmakten tillför på flera platser i sin organisation befattningen elsäkerhetshandläggare. Befattningen har tillkommit som en ny befattning för att säkerställa att försvarsmaktens förband och garnisoner uppfyller lagstiftningens krav på ett systematiskt elsäkerhetsarbete. Vid P 4 kommer befattningen placeras vid Understödsenheten och utgöra garnisonschefens resurs inom elsäkerhets- och strömförsörjningsområdet.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Elsäkerhetshandläggaren är garnisonens utsedde företrädare inom elområdet med särskilda uppgifter, befogenheter och ansvarsområden avseende det systematiska elsäkerhetsarbetet. Uppgiften innebär bland annat att:

 • Stödja chefen P 4 i dennes garnisonschefsroll med att bedriva ett systematiskt elsäkerhetsarbete. 
 • Genomföra utbildningar för chefer och övrig personal inom elsäkerhets- och strömförsörjningsområdet.
 • Stödja chefer i deras arbete att analysera, implementera och vidmakthålla ett systematiskt elsäkerhetsarbete i verksamheten. 
 • Stödja chefen P 4 och dennes linjeorganisation så att organisationens uppgiftsfördelningar hålls aktuella samt att roller inom området är utsedda.
 • Säkerställa att rutiner för kontroll av elektrisk materiel och utrustning följs.
 • Medverka till att förbandets sammanställda elsäkerhetsutbildningsbehov framförs vid förbandets utbildningsdialog med Försvarsmaktens tekniska skola.
 • Genomföra internrevisioner samt avrapportera aktuella lägen vid ledningens granskning. Följa upp avvikelser inom området samt ge förslag till åtgärder.

 

Kvalifikationer:

 • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande praktisk erfarenhet
 • Mycket god förståelse och dokumenterade kunskaper inom gällande arbetsmiljö- och elsäkerhetslagstiftning
 • B-körkort

 

Meriterande kvalifikationer:

 • Kunskaper om försvarsmaktens organisation och verksamhet
 • Dokumenterad och praktisk erfarenhet av elsäkerhetsarbete
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på både svenska och engelska

Du kommer att genomgå de utbildningar som krävs för din roll vid Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS).

 

Personliga egenskaper:
Som person har du en god pedagogisk förmåga då det handlar om att utbilda och informera personal inom alla olika nivåer. Du är initiativrik, kreativ, kommunikativ och insiktsfull. Du har god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp samt att planera och genomföra projekt. Du behöver känna dig trygg och trivas i rollen som utbildare och föredragande specialist. Vi ser gärna att du har ett coachande förhållningssätt mot våra chefer och skapar engagemang och förståelse för att vi ska kunna leverera den bästa utbildningen och säkerheten till våra medarbetare. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt:
Befattningen är civil och har arbetsort Skövde men innebär en del resor i tjänsten. Anställningen är tillsvidare, heltid (100 %), vi tillämpar 6 månaders provanställning. Befattningen är säkerhetsklassad och registerkontroll kommer därför att genomföras. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Försvarsmakten eftersträvar en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället och arbetar aktivt för mångfald och jämställdhet. Vi ser därför gärna sökanden som bidrar till detta.

 

Ansökan och urvalsprocessen:
Till ansökan bifogas (i PDF-format) CV med referenser och personligt brev. Urval sker löpande och vi kan komma att kalla lämpliga kandidater till intervju innan ansökningstiden löpt ut. Sista ansökningsdag är 2018-05-01. 

 

Kontakt:
Upplysningar om tjänsten lämnas av Lars Ryderman som nås via 0500-46 50 00 (växel) alternativt understodse-p4@mil.se

 

Fackliga representanter:
OFR/O Elina Meyer, OFR/S Bengt Lindlöf samt SEKO Lola Ahlgren, samtliga nås via växeln på telefonnummer 0500-46 50 00.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 mars 2018
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs regemente (P 4) Skövde
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-05-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan