Flight Dispatcher till HAW i Pápa, Ungern

Om tjänsten

Vi söker dig som vill jobba i en spännande miljö utomlands.

Heavy Airlift Wing (HAW) är en multionationell flottilj baserad i Pápa, Ungern, vars verksamhet är ett samarbete mellan tolv nationer. Tillsammans har man köpt och bemannar tre Boeing C-17 Globemaster III och opererar dem gemensamt världen över i ett 30-årigt åtagande fram till 2038. Sverige har varit verksamma på plats sedan 2008 och vi har idag ca 25 anställda i HAW och 2 i SWE National Support Element (NSE). Tillsammans med medföljande familjer består kontingenten av ca 65 personer varav ca 15 skolbarn.

Personalen i den svenska kontingenten har Pápa (35 000 inv.) som tjänstgörings- och bostadsort under tjänstgöringstiden. Pápa är beläget cirka 18 mil väster om Budapest (till Wien ca 16 mil, till Bratislava ca 12 mil). Avståndet mellan Pápa stad och Pápa Air base är ca 6 km.

Arbetsuppgifter
Tillsammans med övriga medarbetare inom Command and Control Squadron (C2S) planerar Du flygföretag, övervakar flyguppdrag och stödjer besättningar under genomförandet. Du genomför koordinering med beställare före och under uppdragens genomförande samt avrapporterar. Arbetet innebär att Du planerar flygrutter, bokar flygplatsservice, marktransporter och hotell. Du ansöker också om landningstillstånd samt samverkar med C2S diplomatiska funktion avseende överflygningstillstånd. 

Kvalifikationer
• Mycket god datorvana.
• Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.

Meriterande
• Erfarenhet av flygoperativ verksamhet med transportflygplan såsom t e x flygklarerare eller likvärdiga arbetsuppgifter.
• Erfarenhet av arbete i en internationell miljö.
• Erfarenhet av färdplanering.
• FAA dispatch flight license.
• IATA-DGR eller AFMAN certifikat.
• Militär grundutbildning.

Önskade meriter som inte innehas kan kompletteringsutbildas/praktiseras efter överenskommelse med verksamhetsansvarig före tjänstgöringen påbörjas. Detta kan innebära en utbildning till Flight dispatcher under 7 veckor i USA.

Personliga egenskaper
Som Flight Dispatcher har du ofta flera uppdrag igång samtidigt, dina egna men också tillsammans med andra i teamet. Detta gör att det ställs krav på förmågan att självständigt strukturera och prioritera det egna arbetet samtidigt som det krävs en god samarbetsförmåga.
Den speciella miljö som tjänstgöringen och verksamheten i HAW på Pápa AB i Ungern innebär ställer stora krav på god samarbetsförmåga och flexibilitet. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Övrigt
• Avtal om utlandskontrakt och riktlinjer för anställningsvillkor vid tjänstgöring utomlands tillämpas (URA), vilket bl. a innebär förtroendearbetstid.
• Arbetstidsförläggning sker enl. schemalagd skiftgång och innebär arbete på oregelbundna tider, ex dag, kväll, natt och helgdagar.
• Har du familj finns det möjlighet för den att följa med, vilket vi rekommenderar. För barn i skolålder erbjuds undervisning på engelska eller via distans.
• Tjänstgöringsperioden startar sommaren 2019 och inriktas mot att omfatta 4 år. De exakta tidpunkterna för tjänstgöringsperiodens start och längd fastställs i samband med uttagning till befattningen och i samråd med arbetstagaren.
• Innan du börjar din tjänstgöring får du genomföra en besöksresa till Pápa efter överenskommelse.
• Intervjuer för berörda genomföras preliminärt under kvartal 3 2018.

Förfrågningar om befattningen
C Internationella avd, Roger Saxin, tfn 0510 – 47 76 11, e-post: f7-internationella-avd@mil.se
Internationella avd, Mikael Svensson, tfn 0510 – 47 70 99, e-post: f7-internationella-avd@mil.se
C NSE Papá, Thomas Kling, tfn +36 30 393 5386, e-post: f7-internationella-avd@mil.se

Förmån- och villkorsfrågor:
Internationella avd, Åsa Wikström, tfn 0510 – 47 71 15, e-post: f7-internationella-avd@mil.se

Fackliga företrädare
Officersförbundet OFR/O, Jan-Ola Malmgren, tfn 0510 – 47 74 72,
SACO, Sara Odh, tfn 0510 – 47 71 60,
Försvarsförbundet OFR/S, Annika Nilsson, tfn 0510 – 47 71 14,
SEKO, Magnus Krantz, tfn 0510 – 47 76 96.

Välkommen med din ansökan senast 2018-04-29. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 20 mars 2018
  • Plats: Ungern - Pápa, Pápa, Ungern
  • Förband: Skaraborgs flygflottilj (F 7) Såtenäs
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-04-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan