K 3 31.Bataljon söker Jägarsoldater

Om tjänsten

Om tjänsten:

31. bataljon är en snabbinsatsbataljon med fokus på luftburna operationer samt högintensiv infanteristrid. Bataljon består av två stridande jägarskvadroner samt en stab- och understödsskvadron.

Jägarsoldatens huvuduppgift är att inom grupps ram verka för att lösa uppgifter mot bataljonens gemensamma målbild. Jägarsoldaten löser detta genom allt ifrån högintensiv strid till förnödenhetsförsörjning samt upprätthållande av bataljonens ledningsresurser. Jägarsoldater använder sig av olika typer av fordon, från lätta terrängfordon till tunga lastbilar, samt långa förflyttningar till fots. Bataljonens grupper verkar under kortare perioder självständigt, vilket ställer stora krav på förståelse för uppgiften och initiativkraft ner på soldatnivå. Inom samtliga jägarsoldatsbefattningar på bataljonen ställs höga krav på fysiskt prestationsförmåga, samarbetsförmåga samt viljan att handla dådkraftigt i samtliga situationer denne ställs inför.

Krav för tjänsten:

 • Svenskt medborgarskap
 • Godkänd säkerhetsprövning
 • Godkända resultat enligt FM FysS (testas om du blir kallad)
 • Godkänd värnplikt/GU eller GMU+BFU

Meriterande kvalifikationer:

 • Tidigare tjänstgöring vid insatsförband
 • B och C körkort
 • Militärt förarbevis (RG 32, LTGV, GW, Unimog)
 • Farligt gods utbildning
 • Relevanta vapen- och sambandsutbildningar

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

 

Intervju och tester:

Om du uppfyller kraven för tjänsten och anses lämplig kan kallelse skickas till den mail du angivit i ansökan.

Sista ansökningsdatum 2018-05-27

 

Anställningsform:

GSSK. Anställningen är tidsbegränsad till högst 12 år. Anställningen inleds, om aktuellt, med en provanställning om 6 månader.

 

Dokument att bifoga ansökan:

Personligt brev med CV och referenser.

Vitsord från eventuell tidigare militärtjänstgöring.

 

Information om tjänsten kan lämnas av:

Kn Johan Nilsson
C 310 Skvadron
Johan.t.nilsson@mil.se
0730-667315

Kn Magnus Hedlund
Stf C 310 Skvadron
Magnus.hedlund@mil.se
0708-529455

Facklig representant:

OFR/O, Eva Härnqvist, 0505-45 18 81
SEKO, Kenny Hägg, 0505-45 10 00
OFR/S, Britt-Marie Johansson, 0505-45 10 00

Vi ser fram emot just din ansökan!


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 mars 2018
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer (K 3) Karlsborg
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-05-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan