K 3 31.Bataljon söker yrkesofficer

Om tjänsten

31. bataljon är en snabbinsatsbataljon med fokus på luftburna operationer samt högintensiv infanteristrid. Bataljon består av två stridande jägarskvadroner samt en stab- och understödsskvadron.

Officerens huvuduppgift är att inom minst plutons ram verka för att lösa uppgifter mot bataljonens gemensamma målbild. Officeraren löser detta genom allt ifrån högintensiv strid till förnödenhetsförsörjning samt upprätthållande av bataljonens ledningsresurser. Bataljonens olika enheter använder sig av olika typer av fordon, från lätta terrängfordon till tunga lastbilar, samt långa förflyttningar till fots. Bataljonens enheter verkar under kortare perioder självständigt, vilket ställer stora krav på förståelse för uppgiften och initiativkraft på samtliga ledningsnivåer. Inom samtliga officersbefattningar på bataljonen ställs höga krav på fysiskt prestationsförmåga, samarbetsförmåga samt viljan att handla dådkraftigt som individ och ledare i de situationer man ställs inför.

Krav för tjänsten:

 • Svenskt medborgarskap
 • Godkänd säkerhetsprövning
 • Godkända resultat enligt FM FysS
 • Godkänd officersexamen/ specialistofficersexamen
 • B körkort

Meriterande kvalifikationer:

 • Tidigare tjänstgöring vid insatsförband
 • Tidigare anställning vid 31. bataljon
 • C körkort
 • Militärt förarbevis (RG 32, LTGV, GW, Unimog)
 • Farligt godsutbildning

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

 

Intervju och tester:

Om du uppfyller kraven för tjänsten och anses lämplig kan kallelse komma att skickas till den mail du angivit i ansökan.

 

Sista ansökningsdatum 2018-05-27

Anställningsform:
Tillsvidareanställning, som officer/specialistofficer.

Dokument att bifoga ansökan:

Personligt brev med CV och referenser.

Vitsord från eventuell tidigare militärtjänstgöring.

 

Information om tjänsten kan lämnas av:

Kn Johan Nilsson
C 310 Skvadron
Johan.t.nilsson@mil.se
0730-667315

Kn Magnus Hedlund
Stf C 310 Skvadron
Magnus.hedlund@mil.se
0708-529455

 

Facklig representant:
OFR/O, Eva Härnqvist, 0505-45 18 81
SEKO, Kenny Hägg, 0505-45 10 00
OFR/S, Britt-Marie Johansson, 0505-45 10 00

 

Vi ser fram emot just din ansökan!


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 mars 2018
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer (K 3) Karlsborg
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-05-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan