Airborne Surveillance & Control 890-operatör till Luftstridsskolan, Linköping

Om tjänsten

Airborne Surveillance & Control 890-operatör till Luftstridsskolan, Linköping

116.ASC-pluton söker 2 nya medarbetare som ASC890-operatörer. 116.ASC-pluton tillhör Luftstridsskolan med tjänstgöringsort Linköping/Malmen.

En ASC890-operatörs huvudsakliga uppgift är att ingå i flygande besättning ombord på ASC890/S100D under incidentberedskap och övningar. Dagliga uppgifter är att genomföra flyguppdrag och då hantera sensorer, kommunikation, taktisk datalänk och övriga uppgifter som finns ombord.

Krav:

FM FysS med tilläggskrav för flygande besättning

God läs- och skrivförståelse i engelska

Sökande till denna befattning genomför en prövning på FM HRC

Personliga egenskaper:

Stresstålig

God samarbetsförmåga

Flexibel

God förmåga att hantera snabba förändringar

Övrigt:

Tillsvidareanställning

Arbetsort är Linköping/Malmen

Utbildningen sker under en period av 9-12 månader

Utbildningen genomförs under provanställning

Efter fullgjord och godkänd utbildning genomförs en löneinplacering Utbildningen består till viss del av teori, men framför allt praktiskt tjänst i form av flygning.

Beräknad kursstart början av september 2018.

Sista datum för ansökan:

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-11. 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Chef 116.ASC-pluton, Peter Lund, peter.lund@mil.se

Fackliga representanter:

OFR/O Ärna, Peter Oscarson tfn 018-19 63 68

OFR/S Per Gustavsson tfn 070-243 60 88

SEKO Mari-Ann Larsson tfn 070-827 68 53

SACO Borka Medjed Hedlund tfn 070-336 37 20


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 april 2018
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Luftstridsskolan (LSS) Uppsala
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-05-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan