Kvartermästare till kompaniledning 51.Grundutbildnings kompaniet Uppsala

Om tjänsten

Kvartermästare till kompaniledning 51.Grundutbildnings kompaniet Uppsala 

Sökande enhet: 

51.GU kompaniet grundutbildar blivande yrkesofficerare och soldater till hela Flygvapnet och LSS krigsförband. 51.GU komp lyder under 5.Basenheten och är utgångsgrupperat vid LSS i Uppsala. Kompaniet utbildar i huvudsak rekryter direktrekryterade mot att bli yrkesofficer i Försvarsmakten och rekryter med inriktning säkerhetsförband (andra rekrytkategorier kan också förekomma).

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

Som kompanikvartermästare på 51.Grundutbildnings kompaniet kommer du att ingå i kompaniledningen och huvudsakligen leda logistiktjänsten. Du kommer att arbeta med mycket varierande uppgifter inom logistik där den ordinarie tjänsten domineras av planering, beställningar samt uppföljning. Du leder kompaniet inom de processer som omfattar förnödenhetsförsörjningen, så som: materielplanering, arbetssystemstöd så som PRIO och LIFT, inventering men också till viss del inom den tekniska tjänsten. Beroende på andra kompetenser kan du också tjänstgöra som instruktör för kompaniets utbildningar och övningar. 

Kvalifikationer:

- Officer (OR6-OR7/OF1).

- Logistikofficer

- God förmåga inom förnödenhetsförsörjning.

- Genomfört FM fysiska baskrav med godkänt resultat.

- Körkort B

Meriterande: 

- ADR-utbildad

- BVKF-utbildad

- PRIO-MOF utbildad

- PRIO–TT utbildad

- LIFT Lokal-Utbildad

- Erfarenhet från något av Flygvapnets kompanier med inriktning GU, Flygbastjänst eller Säkerhetsförbandstjänst etc.

- Tjänstgjort som instruktör under GMU/FOK/GU/Vpl utbildning.

- Militärt förarbevis minibuss, 

- Militärt förarbevis personterrängbil.

- Militärt förarbevis lastbil.

Personliga egenskaper:

Du som söker har en förståelse för logistikens roll och de processer som medföljer dessa. För att känna trygghet i arbetet och trivas är du social, effektiv, prestigelös, stresstålig och har lätt för att hantera många ärenden samtidigt.  Arbetet kräver att du har en mycket god förmåga att arbeta självständigt, är van att planera, genomföra och slutföra projekt Du är en bra representant för Försvarsmakten och Flygvapnet samt ett föredöme både som person och ledare (detta är extra viktigt för personal på 51 GU kompaniet då vi för många är den första kontakten med Försvarsmakten). Du bygger ditt ledarskap och pedagogiska förhållningssätt på Försvarsmaktens värdegrund och det är inte bara något du säger utan även förstår. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och vi ser även att fd officerare som lämnat Försvarsmakten är välkommen tillbaka!

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: 

Kn Mattias Lundgren Kompanichef 018-19 64 74, mattias.lundgren@mil.se

Fackliga representanter:

OFR/O Ärna: Peter Oscarson 018-19 63 68

Övrigt:

Arbetsort:  Uppsala

Beräknat startdatum/tillträde: Senast måndag vecka 32 2018.

Befattningsnivå: OR 6-7

Tjänstgöringsform: Tillsvidare

Tjänstgöringsgrad: Heltid

Primär målgrupp: Specialistofficer 

Välkommen med din ansökan senast 180429. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet beskriver du varför du söker denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 26 mars 2018
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Luftstridsskolan (LSS) Uppsala
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-04-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan