FM Veterancentrum söker en personalhandläggare med IT-kompetens

Om tjänsten

Försvarsmaktens Veterancentrum utgör kompetenscentrum för veteran- och anhörigfrågor inom Försvarsmakten med uppdrag att implementera Sveriges veteranpolitik i Försvarsmakten samt utveckla och implementera Försvarsmaktens veteranstrategi. Med veteraner avses i detta sammanhang personer som deltagit i Försvarsmaktens internationella militära insatser i exempelvis Mali, Afghanistan, Mellanöstern eller forna Jugoslavien. FM Veterancentrums arbete omfattar även utveckling av metoder och rutiner för preventivt arbete för internationella insatser.

Vid FM Veterancentrum bedrivs en nyskapande verksamhet och som medarbetare hos oss får du möjlighet att vara med och forma Försvarsmaktens veterabarbete riktad mot internationell verksamhet. Arbetet är mångfacetterat och du får som medarbetare utveckla och påverka veteranarbetet både i stort och smått. Det är ett givande arbete med många kontaktytor och du kommer att ingå i ett sammansvetsat team där vi bidrar till varandras utveckling.

Sektionen för externa relationer ansvarar för Veterancentrums samarbete med organisationer och myndigheter utanför Försvarsmakten. Den övergripande målsättningen i detta arbete är att utlandsveteraner och deras anhöriga ska känna sig stolta, respekterade och värdefulla. En stor del av detta arbete görs genom olika former av kommunikation och informationsspridning till utlandsveteraner och deras anhöriga samt till en bredare allmänhet.

Sektionen ansvarar även för planering och genomförande av veterandagens högtidlighållande i anslutning till veteranmonumentet vid Sjöhistoriska museet i Stockholm.

Andra ansvarsområden för sektionen är drift och förvaltning av systemet för veterankort samt upprätthållande av historiska arkiv över Försvarsmaktens utlandsveteraner och internationella insatser genom tiderna. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Drift, förvaltning och utveckling av registret över Försvarsmaktens utlandsveteraner
 • Drift och förvaltning av Veterancentrums kommunikationsplattformar (hemsida, intranät och veterankortsmodul i ”Mitt Försvarsmakten”)
 • Projektassistent till veterandagen med ansvar för bland annat inbjudningar och anmälningar
 • Stödja i övriga frågor inom sektionens och enhetens ansvarsområde

Kvalifikationer: 

 • Relevant akademisk utbildning alternativt motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt
 • Tidigare erfarenhet av att hantera stora mängder data och att söka i arkiv
 • Mycket goda kunskaper i MS Office
 • Goda färdigheter i engelska i såväl tal som skrift

Meriterande: 

 • Tidigare erfarenhet av personalregister
 • Tidigare erfarenhet av att arbeta med veteran- och anhörigfrågor
 • Utlandserfarenhet från internationell militär insats

Personliga egenskaper: 

För att passa i rollen bör du ha goda administrativa egenskaper och vara serviceinriktad. Vidare bör du ha god förmåga att arbeta strukturerat samt ha en mycket god analytisk förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Sista dag för ansökan 2018-05-16

Tillträde 2018-09-03 eller enligt överenskommelse.

Fackliga representanter:
SECO Jörgen Stehn 070-677 9921, SACO Camilla Robertsson 08-788 7632, OFR/S Pia Almström 073-3613669 och OFR/O Arne Nilsson 08-788 75 00


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion. Vi har som främsta uppgift att stötta chefer och medarbetare med HR- och lönefrågor. Vi är drygt 250 medarbetare med verksamhet i Stockholm, på Gärdet i ett modernt kontorslandskap.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 april 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR-centrum (FM HRC) Stockholm
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-05-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan