Sektionschef Produktionssektionen

Om tjänsten

Sektionschef Produktionssektionen

Vi söker en chef för Produktionssektionen (ProdS) inom Systemledningsavdelningen. Du som värdesätter möjligheten att utvecklas och ser en positiv utmaning i att vara en del av vår verksamhet är mycket välkommen att söka till oss.

Systemledningsavdelningen inom MSK Ledsyst ansvarar för förvaltningsstyrning av FM ledningssystem. ProdS ansvarar för kontakter med utförare inom område planering, beställning, genomförande och uppföljning. Sektionen har för närvarande medarbetare och verksamhet i Enköping och Stockholm.

Arbetsuppgifter
Som sektionschef ser Du till att sektionens arbetsuppgifter löses på bästa sätt genom ett coachande ledarskap.

En viktig uppgift är att sträva efter att se helheter tillsammans med övriga delar inom/utom MSK Ledsyst i syfte att skapa bättre funktionalitet samt resursutnyttjande.

Som sektionschef leder Du dina medarbetare i att utföra sektionens uppgifter.
• Du ansvarar för sektionens verksamhet, är med i avdelningens ledningsgrupp och rapporterar status löpande till avdelningschefen.
• Du ansvarar för samverkan, dialog, återrapport samt framtagning av gemensamma dokument med utförare.
• Du stödjer högre chef i produktionsplanering, -genomförande och – uppföljning för avdelningen och enheten.
• Du ansvarar för planering och uppföljning av ekonomi inom sektionens verksamhetsområde.
• Du driver fram processer, rutiner, roll- och arbetsbeskrivningar för att effektivisera och underlätta arbetet för dina medarbetare.

ProdS stödjer MSK Ledsyst som stabsresurs. Det kan ge upphov till nya uppgifter som inte anges ovan men som behöver lösas när de uppstår.

Kvalifikationer
• Högskoleutbildning inom management, ekonomi eller motsv. - alternativt lång erfarenhet med motsv. kunskaper inhämtade på annat sätt.
• Kunskap och erfarenhet av produktionsplanering och uppföljning.
• Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhet.

Meriterande
• Erfarenhet av linjechefsarbete.
• Erfarenhet av arbete inom produktion och/eller ekonomi.
• Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhet inom ledningssystemområdet.
• Kunskap om och erfarenhet av Försvarsmakten och dess planerings- och uppföljningsprocess.
• Erfarenhet av stora organisationer, antingen som anställd eller som leverantör.

Personliga egenskaper
Som person har du stor drivkraft och engagemang. Du är noggrann, tydlig, van att arbeta under eget ansvar och att arbeta både självständigt och i grupp.

Du är en tydlig ledare som är bra på att bygga lag. Du inspirerar och motiverar personalen genom att vara en föregångsman och genom att sprida en god anda.

Du har en mycket god förmåga att skapa struktur samt att se sammanhang ur helhetsperspektiv. Du agerar på ett lyhört och smidigt sätt i ditt samarbete med andra. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Våra medarbetare har stora kontaktnät och arbetar ofta med korta tidsintervall. Du måste därför gilla att hålla ett högt tempo med krav på förståelse för komplexa strukturer. Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du har förmåga att utveckla MSK Ledsyst viktigaste tillgång – vår kompetenta personal.

Övrigt
Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning, tillträde efter ök.
Placeringsort: Enköping.
Arbetet medför resor i tjänsten till viss del.
Personlighets- och färdighetstester kommer att genomföras under rekryteringsprocessen.

Upplysningar om befattningen lämnas av:

Tf. sektionschef Anna Alm, tfn 070-207 29 15,
Avdelningschef Jonas Holst, tfn 070-871 74 15.

Fackliga företrädare

OFR/O: Magnus Johansson,
SACO-F: Carl-Johan Pettersson,
OFR/S: Inge Bäcklin,
SEKO-F: Lars Lindell,
Samtliga nås via växel: 0171-15 70 00.

Välkommen med Din ansökan senast 2018-04-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 26 mars 2018
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan