Skaraborgs regemente söker samverkansofficer till MINUSMA MALI10

MINUSMA står för ”United Nations Multi-dimensional Integrated Stabilization Mission in Mali”.
Den 18 juni 2013 beslutade riksdagen att Sverige skall stödja FN i dess stabiliseringsinsats i Mali (se riksdagens proposition 2012/13:173). Insatsen startade den 1 juli 2013 och är en kapitel VII-insats.
Sverige bemannar ett antal stabsbefattningar med placering i Bamako och Timbuktu.

Om tjänsten

Den 25 april 2013 antog FN:s säkerhetsråd resolution 2100, som med stöd av FN-stadgan kapitel 7 inrättade en FN-ledd insats i Mali. Sedan december 2014 har svenska försvarsmakten funnits på plats med ett underrättelseförband, ISR Task Force. Förbandet är i huvudsak verksamt i MINUSMA sektor väst och förlagt på Camp Nobel utanför Timbuktu, men kan om behov uppstår verka i hela Mali. Det svenska bidraget skall under normala omständigheter uppgå till ca 250 personer på plats, med möjlighet att förstärka med upp till 400 personer. 

MINUSMA orderspråk är engelska men många av de tjänstgörande officerarna talar helst franska. Sektorstaben består av ca 50 officerare från ett tiotal olika länder. För närvarande består sektorn av infanteribataljoner från Burkina Faso och Togo, sjukhuskompani från Nigeria, sambandskompani från Bangladesh, ingenjörsenheter från Senegal och Ghana, militärpolispluton från Egypten och en infanteripluton från Liberia. Tillkommande förband är en CIED-enhet från Kambodja, attackhelikoptrar från El Salvador, transporthelikoptrar från Indonesien, underrättelsekompani från Sverige och ett bevakningsförband från Elfenbenskusten. Totalt ca 3500 soldater när alla är på plats.

 

Befattningsbeskrivning:
Du kommer jobba som samverkansofficer på samverkanssektionen vid det svenska underrättelseförbandet ISR TF i Timbuktu. Arbetet som samverkansofficer innebär arbete med övriga enheter och civila aktörer inom ramen för FN:s insats i Mali.

 

För befattningen krävs:

 • God förmåga att självständigt driva arbetet inom området
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska och svenska

 

Önskvärda meriter:

 • God förmåga att uttrycka sig på franska (språkkrav för en av samverkansofficerarna på sektionen)
 • Tjänstgöring som samverkansofficer i Försvarsmakten
 • Tidigare utlandstjänstgöring
 • B-körkort

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

 

Befattningslön: Lön enligt FM avtal

Nivå: OF-2/3 Kapten/Major

Enhet: MINUSMA MALI10

Geografiskt läge: P 4 Skövde/ Timbuktu

Anställning: Tidsbegränsad anställning

 

Kontakt:
Frågor om befattningen besvaras av Stf C MALI10 Jesper Sparre eller personalchef Andreas Frodlund.

 

Fackliga kontakter:
OFR/O David Lindblom, OFR/S Bengt Lindlöf, SEKO/F Lola Ahlgren. Samtliga nås via växeln 0500-46 50 00.

 

Anställningsperiod:

Utbildningsstart januari 2019

Insatsperiod: maj - december 2019

 

Till ansökan bifogas (i PDF-format) CV och personligt brev.

 

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-13

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 mars 2018
 • Plats: Timbuktu, Mali
 • Förband: Skaraborgs regemente (P 4) Skövde
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-05-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan