Lärare inom sjukvård

Om tjänsten

Försvarsmedicincentrum (FömedC) i Göteborg är Försvarsmaktens funktionscentrum för hälso- och sjukvård. FömedC bedriver utbildning av rekryter, reservofficerare, yrkesofficerare och sjukvårdspersonal för Utlandsstyrkan samt utveckling inom det militärmedicinska området. Arbetet sker i en stimulerande miljö tillsammans med många olika yrkeskategorier.

Försvarsmedicincentrum genomför i dagsläget huvuddelen av sin kursverksamhet som närundervisning men har en hög ambition att erbjuda undervisande personal ett kvalificerat och effektivt stöd för digitala/teknikbaserade undervisningsformer. Vi söker nu en sjuksköterska med pedagogisk utbildning, gärna med inriktning informations- och kommunikationsteknologi (IKT), som kommer att ha som sin främsta uppgift att stödja undervisande personal främst inom området försvarsmedicin och därtill angränsande områden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att placeras vid utbildningsavdelningen hospitala sektion och tillsammans med pedagogiskt ansvariga kommer du att vara med och driva det pedagogiska utvecklingsarbetet inom FömedC enheter i flexibelt lärande.

I din roll förväntas du delta i utbildning av försvarsmedicinsk personal och projekt parallellt med att utveckla och erbjuda tekniskt-pedagogiskt stöd för vår webbaserade undervisning inom försvarsmedicin. Du kommer hantera försvarsmaktens digitala läroplattform Itslearning samt andra system och programvaror som används i vår utbildning och i webbaserade projekt. Det ingår också att stödja andra lärare och kursdeltagare med genomföranden av webbaserad undervisning med inspelning av föreläsningar och andra moment. 

Kvalifikationer
• Legitimerad specialistsjuksköterska.
• Pedagogisk utbildning inom informations- och kommunikationsteknologi (IKT).
• Goda kunskaper i engelska.
• God datorvana samt god förmåga att söka och sammanställa information.

Meriterande
• Erfarenhet av pedagogisk utveckling.
• Erfarenhet av informations- och kommunikationsteknologi (IKT).
• Erfarenhet av läroplattform ”Itslearning”.
• Utbildarerfarenhet, gärna i militärt sammanhang.
• Tjänstgöring inom Försvarsmakten.
• Erfarenhet av att leda projekt.
• God förmåga att samarbeta men också att arbeta självständigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Eftersom mycket av arbetet sker i grupp förutsätter vi att Du är en kreativ och omdömesgill person som har lätt för att samarbeta och uttrycka dig i tal och skrift.

Övrigt
Vikariat på 18 månader, 100%.
Tillträde 15 augusti 2018 eller enligt ök.
Befattningsnivå: Civil, CF 2.

Upplysningar
Du är välkommen att kontakta sektionschef för den hospitala sektionen Sophie Bosdotter, sophie.bosdotter@mil.se 

Fackliga företrädare
Försvarsförbundet Susanne Averius,
SACO Anders Jonsson,
Officersförbundet Mikael Nilson,
Samtliga nås via FömedC, växel 031-692000.

Välkommen med din ansökan senast 2018-04-29. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ange löneanspråk i din ansökan.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 mars 2018
  • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmedicincentrum (FömedC) Göteborg
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-04-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan