Sjöstridsskolan söker tekniker/ingenjör till FM DNC

Om tjänsten

Dykning är för många ett sätt att uppleva undervattensmiljön. För Försvarsmakten är det ett sätt att upprätthålla de operationella förmågorna i undervattensdimensionen. Dykning är riskfylld och utmaningarna ligger i att minimera risk och maximera effekt. Teknikutvecklingen de senaste åren har förflyttat gränserna till mer extrema djup och tider med bibehållen autonomitet, vilket ställer krav på teknisk och fysiologisk förståelse inom området.

Försvarsmaktens dyk och navalmedicinska centrum (FM DNC) är en av världens modernaste anläggningar för forskning och utbildning inom undervattensarenan. Anläggningen inrymmer flera bassänger, varav den djupaste mäter 18 m. Därutöver finns flera tryckkammare med olika egenskaper, strömningsbassäng, klimatskåp, andningssimulator, masspektrometer och verkstäder. Vi arbetar med att testa, utvärdera och utveckla metoder och utrustningar för verksamhet i hyperbar miljö som skall klara påfrestningarna och samtidigt fylla en livsuppehållande funktion.

Arbetsuppgifter:
Som tekniker/ingenjör på FM DNC kommer du att arbeta i ett mycket erfaret team bestående av civila och militärer med akademisk, teknisk eller operationell bakgrund. Vi är ett ackrediterat provlaboratorium vilket innebär att stor vikt läggs på noggrannhet, Du bör ha god vana vid att arbeta och lösa problem självständigt, eller i liten grupp. Du kommer att planera, genomföra och rapportera vår laboratorieverksamhet som bedrivs både på laboratoriet och i fält i alla klimatzoner.

Exempel på arbetsområden kan vara återandningsapparater, ubåtsräddning, hyperbar fysiologi, haveriutredningar, signaturprover, utvärdering och utprovning av ny materiel samt humantester tillsammans med Försvarsmaktens dykare och ubåtspersonal. Ifall du uppfyller kraven för dykare inom Försvarsmakten kommer du att beredas möjlighet att genomföra utbildningen, som du kommer ha nytta av vid ditt yrkesutövande.

Kvalifikationer:               
Tekniker inom undervattensområdet 

Önskvärda kompetenser:
Du har gått en civil- eller högskoleingenjörsutbildning.
Du är utbildad dykinstruktör
Du har erfarenhet inom t.ex. projektledning eller planering
Du har genomgått någon form av militär utbildning.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Ulf Sjövall tel 070-354 22 34
Mårten Silvanius tel 076-639 92 27

Fackliga representanter:
Försvarsförbundet, Annki Häggberg tel 070-568 55 45
Officersförbundet, Mikael Vinde tel 076-634 75 22
SACO, Andreas Nilsson tel 076-649 25 33

Välkommen med din ansökan med ett personligt brev, meritförteckning och löneanspråk senast 2018-05-04

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 04 april 2018
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Sjöstridsskolan (SSS) Karlskrona
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-05-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan