Projektledare medinflytande för totalförsvarpliktiga

Om tjänsten

Som Projektledare medinflytande för totalförsvarspliktiga får du en självständig och variationsrik befattning. Som innehavaren av befattningen får du vara kreativ, ha visst inflytande, resa runt i Sverige samt ha många kontaktytor. Därtill får du medverka till att en positiv bild och upplevelse av Försvarsmakten formas.

En kongress anordnas årligen - med ombud för de totalförsvarspliktiga, som genomgår grundutbildning - i syfte att diskutera frågor relevanta för de totalförsvarspliktiga.

Ombuden på kongressen ska bland sig få välja högst fem personer att under ett år företräda landets totalförsvarspliktiga. Den sammanslutning som utgörs av ledamöterna ska vara administrativt knuten till Försvarsmakten, som ska säkerställa tillgång till kansli och kanslistöd.

Arbetsuppgifter

Som Projektledare medinflytande för de totalförsvarspliktiga verkar du som stöd för de valda ledamöterna. Du blir en del i utvecklandet av verksamheten och det kommer det an på dig att tillhandahålla råd och rekommendationer till ledamöterna – att stötta och guida dem i deras uppdrag.

Parallellt med denna viktiga uppgift axlar du som Projektledare huvudansvaret för anordnandet av nästkommande (2019) års kongress. Detta med stöd från personer i olika delar av organisationen.

Resor, främst inom landet, kommer att vara ett återkommande inslag - i syfte att skaffa ökad kunskap och förståelse för de krav som ställs på befattningen, liksom för att marknadsföra kongressen 2019.

 Kvalifikationer

 • Treårigt gymnasium med godkänt betyg i samtliga ämnen
 • Genomförd värnplikt, GMU eller MGU
 • Goda kunskaper i MS Officepaktetet
 • Goda kunskaper i svenska och engelska – tal, skrift och hörförståelse
 • Erfarenhet av, liksom hög förmåga, att självständigt driva frågor

Meriterande kvalifikationer

 • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
 • Erfarenhet av ledarroll i någon form(förtroendevald, idrottsledare eller motsvarande)
 • Projektledarutbildning
 • B körkort
 • Företroendevald inom OrgE under värnplikt, GMU eller MGU
 • Föreningserfarenhet
 • Samhällsintresse
 • Förbundsvana (förbundssekreterare)
 • Kongressvana

 

Personliga egenskaper

För att trivas på och passa för denna befattning behöver du vara en resultatorienterad person som ser vad som behöver göras samt slutför uppgifter. Du är förtroendeingivande och har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer.

I din roll som projektledare behöver du även ha god planeringsförmåga, gott omdöme liksom hög integritet – vilket innefattar att du är tydlig med dina avsikter samt håller avtal och löften. Du trivs med självständigt arbete och ansvar samtidigt som du samarbetar bra med andra.

Övrigt
Detta är en oberoende befattning.
Tillträde snarast enl. ök.  
Befattningen avser en Allmän visstidsanställning (ALVA)
Befattning är placerad på Högkvarteret i Stockholm och senare där kansliet blir placerat i Stockholm, Uppsala eller Enköping.

Förfrågningar om befattningen kan göras till Joakim Sundin på telefon 070-9954470 eller Alexandra Karegård 070- 896 26 49. Vi frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Helena Soläng, 070-8361632.

Fackliga representanter
OFR/O HKV, Arne Nilsson
OFR/S HKV, Pia Almström
SACO HKV, Camilla Robertsson
SEKO Försvar HKV, Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 april 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan