Elsäkerhetshandläggare till Bodens Garnison

Om tjänsten


Elsäkerhetshandläggare till Bodens Garnison med placering vid Norrbottens Regemente I 19

Förvarsmakten tillför på flera platser i sin organisation befattningen elsäkerhetshandläggare. Befattningen har tillkommit som en ny fast tjänst för att säkerställa att försvarsmaktens förband och garnisoner uppfyller lagstiftningens krav på ett systematiskt elsäkerhetsarbete. Kortfattat innebär befattningen att du kommer att utgöra garnisonschefens resurs inom elsäkerhet och strömförsörjningsområdet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Elsäkerhetshandläggaren är garnisonens utsedde företrädare inom elområdet med särskilda uppgifter, befogenheter och ansvarsområden avseende det systematiska elsäkerhetsarbetet.

Uppgiften innebär bland annat att:
• Stödja C I 19 i dennes garnisonschefsroll med att bedriva ett systematiskt elsäkerhetsarbete inom garnisonen.
• Stödja Bodens Garnisons förbandschefer och deras linjeorganisation så att organisationens uppgiftsfördelningar hålls aktuella samt att roller inom området är utsedda.
• Genomföra utbildningar för chefer och övrig personal inom elsäkerhets- och strömförsörjningsområdet.
• Stödja underställda chefer i deras arbete att analysera, implementera och vidmakthålla ett systematiskt elsäkerhetsarbete i verksamheten.
• Säkerställa att rutiner för kontroll av elektrisk materiel och utrustning följs.
• Medverka till att förbandets sammanställda elsäkerhetsutbildningsbehov framförs vid förbandens utbildningsdialog med försvarsmaktens tekniska skola.
• Genomföra internrevisioner samt avrapportera aktuella lägen vid ledningens granskning. Följ upp avvikelser inom området samt ge förslag till åtgärder.
• Stödja andra militära aktörer inom garnisonen med ovanstående uppgifter i den omfattning som krävs.

I uppdraget ingår arbete i kontorsmiljö men även att delta och stödja förbanden inom Garnisonen vid övningar som kan ske på kvällar och helger.

Kvalifikationer:
• Tjänsten är oberoende och därmed öppen för civila och officerare (OR 7/8, OF 2/3).
• Dokumenterade kunskaper om arbetsmiljö och elsäkerhetslagstiftningen.
• God datorvana i Officeprogram.
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.
• God administrativ förmåga.
• Körkort B.

Meriterande:
• Kunskaper om försvarsmaktens organisation och verksamhet.
• Dokumenterad och praktisk erfarenhet av elsäkerhetsarbete.

Du kommer genomgå de utbildningar som krävs för din roll vid försvarsmaktens tekniska skola (FMTS).

Personliga egenskaper
Du skall ha god pedagogisk förmåga då det handlar om att utbilda och informera personalgrupper inom alla olika nivåer, från hemvärnssoldater till förbandsledning.
För att trivas med den stora kontaktyta som befattningen innebär är det viktigt att du som person är energisk, kreativ, kommunikativ och omdömesgill och trivs med att skapa nya kontakter.
Du behöver känna dig trygg och trivas i rollen som utbildare och föredragande specialist.
Du skall med väl avvägda sammanfattningar kunna vägleda chefen i dennes beslutsfattande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning. Provanställning sex månader tillämpas vid nyanställning.
Arbetsort: Boden
Tillträde snarast eller enligt ök.
Vid civilanställning gäller att du kommer att kombattant utbildas.

Upplysningar
Bemanningschef Tommy Dahlqvist, tfn 0921 34 83 68,
Planeringsofficer Mats Jatko, tfn 0921 34 94 49.

Fackliga företrädare
Annelie Forshage OFR-S, e-post: annelie.forshage@mil.se
Margaretha Ryding SEKO-F, e-post: margareta.ryding@mil.se
Ann Nilsson SACO-F, e-post: ann.nilsson@mil.se
Per Davidsson OF Bothnia, e-post: of-bothnia@mil.se

Välkommen med din intresseanmälan senast 2018-04-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Boden
I Boden finns goda möjligheter till hög livskvalitet, med rimliga priser för boende, god service och stora möjligheter till ett aktivt frilufts- och föreningsliv. Mer information om Boden hittar du på kommunens hemsida www.boden.se


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 28 mars 2018
  • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Norrbottens regemente (I 19) Boden
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan