Logistikchef till Nationella underrättelseenheten på MUST

Om tjänsten

Nationella underrättelseenheten (NUE) är ett stående förband som skall användas i de internationella insatser, där Sverige har eller avser ha förbandsbidrag. Förbandet stödjer i insatsområden multinationella chefer, förbandschefer och nationellt styrkebidrag med nationella underrättelser. Förbandet tar även fram underrättelser för uppdragsgivare inom och utom Försvarsmakten nationellt. Förbandet är underställt C MUST.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Logistikchefens uppgift är att genom ledning och samordning av sektionen, stödja förbandets delar med erforderlig logistik, såväl nationellt som internationellt. Ansvarsområdet sträcker sig över logistikens samtliga grenar och omfattar även utveckling av logistikfunktionen praktiskt och i insatsorganisationen. Längs tidsaxeln sträcker sig arbetsuppgifterna från uppföljning av tidigare åtgärder, hantering av uppkomna och akuta behov till långsiktig planering. Du ansvarar för nödvändiga kontakter inom logistikområdet såväl internt i Försvarsmakten som externt. Logistiksektionen består av flera olika kompetenser som du ansvarar för att dels leda i det vardagliga arbetet, men också utveckla förbandets behov och mot personliga mål. Logistikchefen ingår också som sektionschef i staben där du rapporterar till stabschefen och bereder beslutsunderlag för förbandschefen.

Formell kompetens

 • Officersexamen, OF3 (möjligen OF2)
 • Tidigare logistikbefattning i ledande roll, gärna i militär stabsbefattning
 • Lägst B-körkort


  Meriterande

 • Erfarenhet av arbete med avgränsade förband
 • Erfarenhet från logistikbefattning i internationell tjänst
 • Utbildning och färdighet i LIFT, ISUS och IOR

  Personliga egenskaper

  Vi ser att du är en person som stimuleras av bredd på arbetsuppgifterna, har en hög arbetskapacitet och god förmåga att samordna andras specialistkunskaper till en helhet. Du har en god analytisk förmåga med ett personligt lugn och ser helheten för organisationens bästa, samtidigt som du kan hitta avgörande detaljer. Din integritet är hög och du vågar stå upp för dina åsikter utan att bli principfast. Du är samarbetsvillig, har hög social förmåga och lätt för att både knyta och underhålla konakter. Du uttrycker dig väl i skrift och är bekväm med militära orderverk.


  Befattningen innebär krav på krigsplacering och deltagande i militär utbildning. Vilket bl a innebär att du måste ha en fullgod hälsa.

  Befattningen ställer krav på fysisk förmåga. Försvarsmakten möjliggör för anställda att uppnå dessa krav genom att anställda erbjuds att träna på arbetstid.

  Tjänsten innebär resor både nationellt och internationellt.

  För att få anställning på denna befattning krävs en godkänd hälsoundersökning samt godkänd säkerhetsprövning.

  Vi strävar efter jämn könsfördelning och ser gärna kvinnliga sökanden.

  Sista ansökningsdag 2018-05-01

  Upplysningar om tjänsten lämnas av Mj Fredrik Rostov 08-788 75 00, Övlt Johan Hägglund 08-788 75 00

  Fackliga företrädare: SACO/Försvar Anders Markow, OFR/S Katarina Kruse och för OFR/O Roger Ericsson, tfn (vxl) 08-788 75 00Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 03 april 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-05-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan