HR-strateg med inriktning mot lönebildning

Om tjänsten

Vi söker dig som har ett genuint intresse av HR-området och som är utvecklingsinriktad och driven av ständiga förbättringar inom det arbetsgivarpolitiska området. Dina personliga egenskaper kommer vara viktiga då medverkan i utbildningsinsatser, rådgivning och uppföljning av utvecklings- och förändringsarbete ingår i rollen. Det ingår att vidareutveckla lönebildningsfrågor ur ett försvarsmaktsgemensamt, långsiktigt, perspektiv och att därmed aktivt bidra till de av ledningen uppsatta verksamhetsmålen. Du kommer delta i förhandlingsarbetet bland annat genom att identifiera förändringsbehov, samt analysera effekter av föreslagna förändringar.Villkorssektionen ansvarar för Försvarsmaktens kollektivavtal och har inom ramen för detta ett nära samarbete med bland annat Försvarsmaktens HR-Centrum.

Arbetsuppgifter
Vidareutveckla Försvarsmaktens myndighetsgemensamma bestämmelser för lönebildning.Utarbeta och föreslå arbetsgivarpolitiska riktlinje.Aktivt medverka i förändringsledning inom ramen för myndighetens personalförsörjning.Omvärldsbevaka den svenska arbetsmarknaden i fråga om förmåner och anställningsvillkor.

Krav
För att vara aktuell för tjänsten vill vi att du har:
Relevant akademisk examen inom t.ex. PA, ekonomi, statistik
Minst fyra års erfarenhet av relevant kvalificerat arbete i HR-funktion
Erfarenhet av arbete med strategisk lönebildning
Väl vitsordat arbetsgivarorienterat synsätt
God kommunikationsförmåga i det svenska språket i såväl tal som skrift
 Mycket goda kunskaper i Microsoft Excel

Meriterande
Vi ser gärna att du har erfarenhet av förändringsarbete och att du gärna har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter hos andra arbetsgivare än Försvarsmakten.
Erfarenhet av arbete i SAP.

Personliga egenskaper
Mycket god analytisk förmåga.Väl utvecklad förmåga att arbeta strukturerat och strategiskt.Förmåga att pröva nytt och kritiskt granska och utveckla en verksamhet och dess villkor.Anlägga helhetsperspektiv på frågor och angripa problem och möjligheter från olika vinklar, samt se sin egen roll i en helhet
Hög grad av integritet. Lösningsorienterad och prestigelös. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Övrigt
Slutkandidaterna kan komma att få genomföra kompletterande urvalsaktiviteter.6 månaders provanställning.

Frågor angående befattningen förhandlingschef Henrik Stålspets, 070-1484862, eller biträdande förhandlingschef Fredrik Frölén, 070-9650285.

Fackliga kontaktpersoner 
OFR/O HKV Arne Nilsson
OFR/S HKV Pia Almström
SACO HKV Camilla Robertsson
SEKO HKV Hans Monthan
samtliga nås på telefon 08-788 75 00

Din intresseanmälan med CV och löneanspråk vill vi ha senast den 2 maj 2018.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 28 mars 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-05-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan