Avdelningschef till FMTIS, Genomförandeavdelning Skövde

Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS söker en avdelningschef till Genomförandeavdelning Skövde, GA Skövde. Avdelningen har ca 30 anställda, där huvuddelen är IT- och teletekniker. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. Vi välkomnar även dig som tidigare varit anställd som officer att komma in med en ansökan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som avdelningschef ska du planera, leda, samordna och följa upp avdelningens arbete samt upprätthålla arbetsmiljöansvaret. Du utövar personalansvar för avdelningens medarbetare och ansvarar för deras kompetensutveckling. Avdelningens huvuduppgift är inriktad mot drift, underhåll, installationer samt modifieringar av totalförsvarets anläggningar, system och utrustningar.

Teknikområdena inom avdelningen omfattar:
• Telekommunikationssystem.
• Mobila radio- och ledningssystem.
• IT-system och infrastruktur.
• Tekniska bevaknings- och passagesystem.
• Strömförsörjningsmateriel.

Arbetet innebär också mycket kontakter och samverkan med övriga förband, främst de verksamma inom Skövde garnison.

Kvalifikationer:
• Svensk medborgare (då befattningen är placerad i säkerhetsklass).
• Genomförd officershögskola eller officersprogram.
• Utnämnd löjtnant eller kapten.
• Minst 5 års erfarenhet från tjänstgöring som officer (OF 1 eller högre).
• Chefserfarenhet.
• Goda ledaregenskaper.
• B-körkort.

Meriterande:
• Erfarenhet av arbete med IT- och/eller Telesystem.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som gärna tar initiativ och är självgående, värderar service och kvalitet samt har vilja och förmåga att ta ansvar. Du är utåtriktad och har lätt för att samarbeta med olika personligheter. Du har lätt för att kommunicera i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Tillsvidareanställning, heltid.
Är du för närvarande ej anställd i FM inleds anställningen med 6 månaders provanställning.
Med anställningen följer en krigsplaceringsskyldighet samt skyldighet till internationell tjänstgöring. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen.

Övrigt
Tillträde efter ök, men gärna så snart som möjligt.
Arbetsort: Skövde.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Enhetschef GE Väst, Fredrik Persson, tfn 076-649 29 13,

För frågor avseende anställningsvillkor kontakta:

HR-generalist Jonathan Skoglund, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga företrädare:
OFR/O: Anders Wallinder,
SACO: Mika Laitanen,
OFR/S: Clarence Arnstedt,
SEKO: Hans Monthan,
Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-06. D n ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 april 2018
  • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-05-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan