HR-strateg med inriktning mot villkorsfrågor

Om tjänsten

Vi söker dig som har ett genuint intresse av HR-området och som är utvecklingsinriktad och driven av ständiga förbättringar inom det arbetsgivarpolitiska området. Dina personliga egenskaper kommer vara viktiga då medverkan i utbildningsinsatser, rådgivning och uppföljning av utvecklings- och förändringsarbete ingår i rollen.Vidare ingår att genomföra omvärldsbevakning i syfte att vidareutveckla Försvarsmakten som attraktiv arbetsgivare.Du kommer delta i förhandlingsarbetet bland annat genom att identifiera förändringsbehov, samt analysera effekter av föreslagna förändringar.Villkorssektionen ansvarar för Försvarsmaktens kollektivavtal och har inom ramen för detta ett nära samarbete med bland annat Försvarsmaktens HR-Centrum.

Arbetsuppgifter
Analysera, följa upp och föreslå förändringar inom villkorsområdet. Analysera arbetsgivarpolitiska konsekvenser inom ramen för utveckling av Försvarsmaktens personalförsörjningssystemet. Utarbeta och föreslå arbetsgivarpolitiska riktlinjer,Aktivt medverka i förändringsledning inom ramen för myndighetens personalförsörjning.Omvärldsbevaka den svenska arbetsmarknaden i fråga om förmåner och anställningsvillkor.  Direkt eller indirekt delta i villkorssektionens förhandlingsarbete.

Krav
Relevant akademisk examen inom t.ex. PA, ekonomi, statistik.Erfarenhet av relevant kvalificerat arbete i HR-funktion.Väl vitsordat arbetsgivarorienterat synsätt
God kommunikationsförmåga i det svenska språket i såväl tal som skrift.Mycket goda kunskaper i Microsoft Excel.

Meriterande
Vi ser gärna att du har insyn i Försvarsmaktens avtal och villkor. Erfarenhet av arbete i SAP.

Personliga egenskaper
Mycket god analytisk förmåga. Väl utvecklad förmåga att arbeta strukturerat och strategiskt.Förmåga att pröva nytt och kritiskt granska och utveckla en verksamhet och dess villkor. Anlägga helhetsperspektiv på frågor och angripa problem och möjligheter från olika vinklar, samt se sin egen roll i en helhet. Hög grad av integritet. Lösningsorienterad och prestigelös. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Övrigt
Slutkandidaterna kan komma att få genomföra kompletterande urvalsaktiviteter. 6 månaders provanställning.

Vid frågor förhandlingschef Henrik Stålspets, 070-1484862, eller biträdande förhandlingschef Fredrik Frölén, 070-9650285.

Fackliga kontaktpersoner
OFR/O HKV Arne Nilsson
OFR/S HKV Pia Almström
SACO HKV Camilla Robertsson
SEKO HKV Hans Monthan
samtliga nås på telefon 08-788 75 00

Din intresseanmälan med CV och löneanspråk vill vi ha senast den 2 maj 2018.

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 april 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-05-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan