Taktikofficer OF1-2 Hkpflj

Om tjänsten

Arbetsuppgifter:
A3 ansvarar för ledning av förbandsproduktionen inom Helikopterflottiljen (Hkpflj). Som taktikofficer deltar man i stabsarbetet och samverkar med stabens alla sektioner. Arbetet är till stor del självständigt.

Vid insats ingår taktikofficeren i Hkpflj ledningslag. Annan insatsuppgift kan vara att förstärka taktiskt förband eller högre stab som Helikopter Samverkans Officer (HLO).

Som taktikofficer arbetar man i huvudsak med följande arbetsuppgifter:
• Uppdatering av Helikopterflottiljens Verksamhetsöversikt innevarande år.
• Stödja A3 ledning i stabsarbetet, hantering av skrivelser, mail, ärendeliggare m.m.
• Samverka med alla i Hkpflj ingående enheter samt vid behov med andra förband och civila myndigheter.
• Bereda underlag för beslut.
• Deltar i arbetet med krigsplanläggning och krigsförbandsvärdering.
• Beredd tjänstgöra som Vakthavande Befäl (VB) i flottiljens beredskap.
• Stödja vid funktionsledning av IBSS.
• Handlägger frågor rörande Basverksamhet.

Kvalifikationer:
Officer OF 1-2.
God förmåga att uttrycka sig i svenska och engelska.
God förmåga att använda MS Office.
B-körkort.

Meriterande:
Taktisk officer med bas- och/eller markstridsbakgrund.
Erfarenhet från stabstjänst.
Erfarenhet från flygförband.
Erfarenhet från tjänstgöring som stridsledningsofficer.
Erfarenhet från internationell tjänst.

Personliga egenskaper:
A3 värdesätter samarbetsförmåga och förmåga att ta initiativ. Förmåga att leda och driva projekt självständigt. Viktigt är att kunna se helheten och hur enskilda detaljer bidrar till den.

Övrigt:
Placeringsort: Linköping.
Tillträde sker 2018-09-01 eller enligt ök.

Mer information om tjänsten lämnas av:
Övlt Claes Berlin, tfn 070-222 83 79 eller mj Paul Ramén, tfn 070-639 96 95.

Fackliga representanter:
Officersförbundet Mats Häggström, tfn 0920-234911, 070-209 96 11.

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-15. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 06 april 2018
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen (Hkpflj) Linköping
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-05-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan