Drifttekniker IT sökes till FMTIS Uppsala

Om tjänsten

FMTIS Genomförandeavdelning Uppsala IT är ansvariga för drift och underhåll av IT-system och telesystem vid Uppsala Garnison.
Vi kan erbjuda ett arbete som skiljer sig från andra, som ger många nya erfarenheter och goda utvecklingsmöjligheter.

På FMTIS GA Uppsala IT vi rör oss både inom garnisonen, närområdet och runt om i landet. Vi etablerar nätverkslösningar, serverlösningar och klientlösningar i allt från tält till kontorsbyggnader, installerar speciallösningar för utbildningar och övningar samt stödjer internationell verksamhet inom IT och tele.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Drifttekniker IT, eller användarstödstekniker som vi också kallar det, så kommer du att ingå i vår användarstödsgrupp som i första hand fokuserar på tekniskt stöd till användare och installation av datorer och tillbehör samt felsökning utav IT-utrustning.

Andra arbetsuppgifter innefattar bland annat iordningställande av IT-utrustning för övningsverksamhet, dokumentation, inventeringar och lagerarbete i mindre omfattning.

Du kommer att arbetsledas av gruppansvarig för användarstödsgruppen och arbeta med både ärenden som inkommer via vårt ärendehanteringsystem och ärenden eller projekt du tilldelas av gruppansvarig.

Kvalifikationer

Vi vill att du har minst 4 års erfarenhet av arbete med Microsoft Windows 7 eller senare och minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet inom IT.
Du bör även ha arbetslivserfarenhet av IT-drift i större organisationer där arbetet leds centralt enligt ITIL modell.

Vi vill även att du är kunnig inom följande områden:

Skrivare och tillbehör
Projektorer och Digital signage
Felsökning av hårdvara och mjukvara

I och med att arbetet innebär mycket kontakt med både användare och uppdragsgivare så vill vi att du har en utvecklad social förmåga och har lätt för att arbeta både självständigt och i grupp.
Goda kunskaper i svenska och engelska samt körkortsbehörighet B är också krav för tjänsten.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
 

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidare anställning, 6 månaders provanställning tillämpas.

Arbetstid är normalt 07:30 - 16:30, måndag till fredag. Flextid tillämpas när så arbetet tillåter.

Beredskapstjänstgöring på icke ordinarie tjänstetid förekommer

Tillträde och lön enligt överenskommelse.

 

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-08.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Avdelningschef Robin Nordendag, tel 018-19 62 85, eller Catharina Östlund, tel 018-19 61 96.
För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Emma Eriksson, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS GE Stockholm är:

Fackliga företrädare
OFR/O – Håkan Larsson
OFR/S – Jan Borgström
SACO - Mika Laitanen
SEKO – Hans Monthan

Samtliga nås via Försvarsmaktens växel på 019-39 35 00.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 april 2018
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-05-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan