43.Flygbaskompaniet SÖKER teknisk chef kompani (OR6-7)

Om tjänsten

Rörligt flygbaskompani med placering på Malmen i Linköping
Flygbaskompaniet är dimensionerad för att verka vid alla typer av flygplatser och flygbaser.

Ett rörligt flygbaskompani ska som sammansatt eller med delar kunna verka från flera platser samtidigt där start- och landningsmöjligheter finns för understödda luftfartyg. Det rörliga flygbaskompaniet stödjer flygförband samt upprättar, drifthåller och avvecklar flygplatsen helt eller delvis med stöd av annan aktör. Kompaniet har bland annat till uppgift att lösa följande deluppgifter/funktioner: Logistik, ledning/sambandstjänst, markförsvar, sjukvårdstjänst samt räddning och fältarbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som teknisk chef ingår du i kompaniledningen och ansvarar för, leder och är sammanhållande för den tekniska tjänsten på kompaniet, både till vardags och under övningar. Du är också delaktig i planering, genomförande och efterberedelser i de övningar och insatser som kompaniet genomför.

43.Flygbaskompaniet är ett materieltungt kompani med många olika typer av materiel, allt från lätta personterrängbilar och bandvagnar, till hjullastare, lastbilar och räddningsbilar samt olika typer av elverk, ledningscontainrar och kokcontainer.

Kvalifikationer

• B-körkort och militärt förarbevis
• Genomförd specialistofficersutbildning eller officersutbildning
• Uppfyller Försvarsmaktens fysiska krav

Önskvärda kvalifikationer:
• Specialistofficersutbildning med teknisk inriktning
• Förarbevis tung lastbil eller körkort klass C
• Förarbevis tungt släp eller körkort klass CE
• Tidigare erfarenhet av teknisk tjänst

Om du inte är utbildad teknisk officer är avsikten att du vid lämpligt tillfälle kommer att genomföra POK vid FMTS i Halmstad under 1 års tid.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare

Arbetsort: Linköping

Lön: Enligt Helikopterflottiljens lönestruktur.

Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-30. Ansökan ska innehålla minst personligt brev och CV i filformat PDF eller DOC (ej DOCX).

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Kn Johan Evander 013-28 30 00 (växel)

Fackliga representanter:

Anneli Helmersson, Saco-S Hkpflj
Caroline Nilsson, OFR/S Hkpflj
Mats Häggström, OFR/O Hkpflj
Samtliga nås på telefonnummer 013-28 30 00 (växel)


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 18 oktober 2018
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-11-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan