Laboratorieingenjör till Försvarsmaktens biologiska fältanalyslaboratorium

Om tjänsten

Totalförsvarets skyddscentrum rekryterar en ingenjör till det biologiska fältanalyslaboratoriet (B-laboratoriet) ingående i Försvarsmaktens CBRN[1]-kompani. Tjänsten är ett vikariat.

Det biologiska fälanalyslaboratoriet är baserat på en containerlösning som innehåller ett fullt utrustat biologiskt laboratorium, med säkerhetsbänk, instrument mm. För förmågeutveckling och vardagligt arbete finns även ett stationärt biologiskt laboratorium.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som laboratorieingenjör vid CBRN-kompaniets analysgrupp arbetar du tillsammans med B-laboratoriets chef med att utveckla, dokumentera och genomföra biologiska analyser. Du ansvarar även tillsammans med B-laboratoriets chef för att underhålla instrument och övrig utrustning i laboratoriecontainern. Du deltar även i arbetet med att förflytta laboratoriet samt underhålla gruppens övriga materiel, vilket bland annat innebär körning av tunga fordon. 

Befattningen ingår i CBRN-kompaniet vilket innebär att du deltar i den verksamhet som förbandet genomför, ex. övningar och insatser. Under övningar och insatser är din huvuduppgift att arbeta i det mobila containerlaboratoriet med analys av prov tagna av egna provtagningsgrupper, eller annan enhet. I arbetet ingår resor såväl inom som utom Sverige. 

Du stödjer även det övriga förbandet med genomförande av utbildning inom ditt kompetensområde. Ditt arbete innebär också medverkan i förekommande utvecklingsprojekt vid utvecklingsavdelningen och tillsammans med andra myndigheter. 

Befattningen innebär att du på arbetstid genomför 3 timmars fysisk träning per vecka. Du kommer inte krigsplaceras med hänsyn till att det är en vikariatanställning. 

Vi främjar mångfald och jämställdhet på vår arbetsplats och ser gärna både kvinnliga och manliga sökanden. 

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. 

Kvalifikationer

 • Svenskt medborgarskap.
 • Akademisk examen i mikrobiologi motsv.
 • God erfarenhet av laboratoriearbete.
 • Körkort B

Meriterande kompetens

 • Erfarenhet av qPCR, nukleinsyra-extraktion och immunologiska analysmetoder.
 • Förarbevis på lastbil
 • Grundläggande militär utbildning (GMU), genomförd värnplikt eller genomförd grundläggande soldatutbildning inför internationell tjänstgöring (5 veckor).
 • God förmåga att utrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Axel Boatright, Chef analysgrupp, 090-175688/ 072-529 15 86

Jenny Gyll, Chef B-laboratorium, 070-678 59 08 

Fackliga representanter:

Peter Nilsson, SACO/F, 090-175527

Per-Ivar Norell, OFR/O, 090-175767 

Tjänsten är ett tidsbegränsat vikariat med slutdatum 2019-05-05.

Sista datum för ansökan: 2018-05-13

Tillträde: 2018-08-20

 

[1] CBRN står för Chemical, Biological, Radiological, Nuclear

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 april 2018
 • Plats: Umeå, Västerbottens län, Sverige
 • Förband: Totalförsvarets skyddscentrum (SkyddC) Umeå
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-05-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan