Projektledare - Instruktörer till Frivilliga Försvarsorganisationer

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

Av dessa 50000 medarbetare och frivilliga anställda av Försvarsmakten tillhör 22000 Hemvärnet. Hos oss behövs du och kan göra skillnad. Hemvärnet är ständigt beredd att stödja hävdandet av Sveriges territorium, samt att stödja samhället vid större kriser. På uppdrag av Försvarsmakten rekrytererar och grundutbildar Sveriges 18 frivilliga försvarsorganisationer till Hemvärnsförbanden. Om du vänder dig till en frivillig försvarsorganisation kan du, baserat på ditt intresse och din bakgrund, få en specialistbefattning inom Hemvärnet.

Om tjänsten

 

Flygvapenfrivilliga (FVRF) är ansvarig Huvudman för grundutbildning av Instruktörer till Frivilliga försvarsorganisationer.

Huvudmannen har av Försvarsmakten fått i uppdrag att genoföra ett projekt för att utveckla följande tre områden:

 1. Öka rekryteringen av instruktörer till frivilliga försvarsorganisationer
 2. Öka tillgängligheten av instruktörer ur frivilliga försvarsorganisationer
 3. Utveckla formerna för vidareutveckling av instruktörer ur frivilliga försvarsorganisationer

FVRF avser anställa en projektledare som under ca 15 månader skall arbeta med att utveckla dessa områden.

Vi söker en projektledare med:

 • Egen erfarenhet som instruktör och som varit aktiv i frivillig försvarsutbildning under de närmaste åren
 • Erfarenhet av att driva projekt (motsvarande)
 • Kontaktnät inom de frivilliga försvarsorganisationerna och inom Försvarsmakten

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Arbetet utförs från FVRF kansli på Lilla Nygatan 14 i Stockholm och från bostaden. Lön enligt överenskommelse. Som arbetsgivare tillämpar vi kollektivavtal med IDEA. 

Din ansökan med CV och övriga handlingar du vill bifoga skickar du till jan.otterstrom@fvrf.se  senast 10 maj 2018.

Har du frågor så kontakta Jan Otterström 070 519 7560 eller Generalsekreterare Ossi Koukkula 0721 832 149

 

 

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 april 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmakten
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-05-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan