Chefssekreterare till Rikshemvärnschefen

Om tjänsten

Om tjänsten
Rikshemvärnschefen är främste företrädare för hemvärnet samt dess stödorganisation och ansvarar för att utveckla hemvärnsförbanden samt leda och samordna utvecklingsfrågor inom området. Tjänsten som chefssekreterare är organiserad inom Produktionsledningens rikshemvärnsavdelning och är underställd stabschefen.
Produktionsledningen (PROD) är central verksamhetsutövare med ansvar för att planerar, leder och följer upp verksamheten vid Försvarsmaktens organisationsenheter, utom Högkvarteret. Uppgiften omfattar uppbyggnad av förmågor och kompetenser, beredskap samt forskning och utveckling

Chefssekreterarens roll och huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi söker en social person som drivs av att ge andra service. Som chefssekreterare erbjuder vi ett omväxlande arbete där du svarar för administrativt stöd till Rikshemvärnschefen samt till Rikshemvärnsavdelningens ledning och övriga medarbetare.

Tjänsten innefattar praktiska arbetsuppgifter som att svara för att hantera chefers kalender, brev, e-mail och telefonsamtal likväl som att skriva protokoll och ansvar för mötes- och resebokningar. I arbetsuppgiften ingår också att hantera avdelningens ekonomiska uppföljning samt att genomföra inköp.

Andra arbetsuppgifter är att skapa redovisningsunderlag för personalplanering, semesterplanering mm samt svara för hantering av öppna och sekretessbelagda handlingar samt introduktion av nyanställda. För att trivas hos oss bör du gilla både rutinuppgifter och delta i projekt. Arbetsbelastningen kommer att variera och vid tillfällen innebära tjänsten arbete på kvällar och helger.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en adekvat gymnasieutbildning och dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete.
Kunskaper i Försvaramaktens IT-stöd för dokument- och ärendehantering (VIDAR), Försvarsmaktens integrerade affärssystem för ekonomi, HR och logistik (PRIO) och i Försvarsmaktens verksamhetsstödsystem EMILIA.
För arbetet krävs mycket goda dator kunskaper samt B-körkort.

Meriterande:
Vi sätter också ett stort värde på erfarenheter från hemvärns- eller frivilligverksamhet.

Personliga egenskaper
Du ska vara strukturerad, ha förmåga att hantera många ärenden samtidigt och vara självgående. Noggrannhet och diskretion är viktiga egenskaper liksom god samarbetsförmåga och vana att och hantera snabbt uppkomna ärenden.
Eftersom du har mycket kontakter är din kommunikativa och pedagogiska förmåga av stor vikt. Du som söker jobbet som chefssekreterare måste behärskar språket väl, framförallt i skrift.
Vi kommer att lägga särskilt stor vikt vid dina personliga egenskaper och färdigheter, din personliga mognad och integritet samt ditt sekretess- och säkerhetsmedvetande.

Övrigt:
Tillsvidareanställning, 100 %. Om du idag inte är tillsvidareanställd i Försvarsmakten så tillämpas 6 månaders provanställning. Placeringsorten är Stockholm (Gärdet). Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde:
Snarast eller efter överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Stabschef, överstelöjtnant Bengt Fransson, 070-999 84 16
Avdelningschef, överste Stefan Sandborg, 073-329 32 85

Fackliga representanter:
SACO, Camilla Robertsson
SEKO, Hans Monthan
OFR/S, Pia Almström
ORR/O, Arne Nilsson
Samtliga nås Via HKV växel: 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2018-06-01. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökansbrev.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 april 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-06-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan