Administratör till Militärhögskolan Karlberg

Om tjänsten

Vill du jobba med ekonomi och lokaler? Då är du välkommen till Lokalplaneringsenhet Mitt där vi nu söker en handläggare med placering på Karlberg. 

Lokalplaneringsenhet Mitt är Försvarsmaktens beställare gentemot Fortifikationsverket som är statens ägarrepresentant för försvarsfastigheter. Vi hanterar på uppdrag från Högkvarteret lokalförsörjningen för de militära förbanden i mellersta Sverige avseende effektivt lokalnyttjande samt anskaffning och avveckling av lokaler/anläggningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du ska verka som handläggare för enheten. I rollen ingår att sammanhålla enhetens interna processer och vara ett stöd till övriga medarbetare inom dessa. Processerna avser bland annat ekonomisk uppföljning, budgetering, inköp, logistik, IT. Du kommer att vara enhetens representant på lokala möten.

Arbetsuppgifter kommer efter utbildning att inkludera bland annat lokal- och hyresfördelning, planering, granskning av avtal, beställning av fastighetsnära tjänster och anpassningar.

Kvalifikationer

 • Eftergymnasial utbildning inom t.ex. ekonomi eller personaladministration alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Erfarenhet av att arbeta i administrativa datasystem.
 • B-körkort.

Meriterande 

 • Kunskap om fastighets- och byggprocesser.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.
 • Kunskap om Försvarsmaktens organisation och produktionsprocesser.
 • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta i SAP.
 • God kunskap och förmåga inom Officepaketet.

Personliga egenskaper
Du har många kontakter både internt och externt, därför är det viktigt att du har lätt för att samarbeta. Du är ansvarstagande och självständig med god förmåga att arbeta strukturerat men är också van att arbeta i förändring och att vara flexibel. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi erbjuder ett spännande, mångfacetterat och utvecklande arbete, ett aktivt friskvårdsarbete och flexibla arbetstider. Våra medarbetare är viktiga för oss och här kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.


Befattningen är en civil tillsvidareanställning på 100 % med 6 månaders provanställning.
Arbetsort: Solna
Tillträde enligt överenskommelse.

Förfrågningar om befattningen kan göras till enhetens chef Fredrik Nord på mobiltelefon 070-849 24 72.

 

Fackliga företrädare
Johan Danko OF Karlberg, tel 070-952 77 65
Maria Back-Nilsson SACO, tel 08-514 397 43
Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet, tel 070-585 91 34
Christer Norman SEKO försvar, tel 08-514 398 11

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-07. Din ansökan ska innehålla CV, ett ansökningsbrev och löneanspråk. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Försvarsmaktens utbildningsenhet, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 april 2018
 • Plats: Solna, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militärhögskolan-Karlberg (MHS-K) Stockholm
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-05-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan