Kvalificerad kurschef med militär kompetens till Militärhögskolan Karlberg

Om tjänsten


Är du intresserad av att arbeta med utbildning av Försvarsmaktens chefer och specialister? Trivs du med att arbeta med utbildning av chefer på hög- och mellannivå, samt blivande förvaltare? Har du militär bakgrund? I så fall kan det här vara jobbet för dig!

Managementenheten (ManE) vid Militärhögskolan Karlberg (MHS K) söker en kvalificerad kurschef med militär kompetens.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Planera, leda och genomföra befintliga utbildningar för chefer och specialister, med hjälp av interna och externa resurser.
• Kvalitetssäkra egen verksamhet mot uppsatta krav och kvalitetskriterier.
• Utveckla befintliga och nya utbildningar inom managementområdet utgående från Försvarsmaktens behov och krav för insats och produktion.
• Bedriva omvärldsbevakning och driva förändringsarbeten inom eget och enhetens verksamhetsområde.
• Samarbeta med uppdragsgivare samt interna och externa aktörer inom t.ex. HR och närliggande områden.

Vi ser att du i rollen som kurschef kommer att ansvara för våra generella managementkurser som riktar sig till Försvarsmaktens chefer på mellan- och högre nivå. Utbildningarna genomförs till stor del med stöd av interna föreläsare vilket ställer höga krav på dialog med företrädare inom t.ex. Högkvarteret.

Kvalifikationer:
• Erfaren/väl meriterad OF 3, alternativt OF 4.
• Kunskap om Försvarsmakten som organisation och myndighetens ledning och styrning.
• Erfarenhet av strategiskt arbete inom Försvarsmakten.
• God förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.
• Dokumenterad erfarenhet av att självständigt kunna planera och administrera eget arbete med god framförhållning.

Meriterande:
• Erfarenhet av arbete med samordning, utveckling och förmåga att arbeta i flera processer samtidigt.
• Dokumenterad erfarenhet av arbete med utbildningsfrågor.
• God språklig analytisk förmåga.
• Brett kontaktnät inom Högkvarteret.

Personliga egenskaper:
Att vara kurschef för våra generella chefskurser handlar huvudsakligen om att ha ett framåtriktat fokus och att arbeta med ett perspektiv utgående från Försvarsmaktens strategiska styrdokument, exempelvis Försvarsmaktens strategiska inriktning (FMSI) med Försvarsmaktens framtidsbild 2025.

Eftersom flertalet av föreläsarna hämtas från Försvarsmaktsledningen och Högkvarterets ledningar är ett brett kontaktnät en viktig utgångspunkt för arbetet.
Du har också ett intresse för pedagogik- och utbildningsfrågor. En stor del av dina arbetsuppgifter kommer att innebära ett kontinuerligt arbete med utveckling och implementering av nya utbildningsmetoder.

Vi behöver dig som är bra på att skapa och bevara goda relationer, som har mycket god förmåga till självständigt arbete, samtidigt som du har hög integritet och förmåga att målinriktat driva och utveckla dina kurser.

Du är prestigelös och serviceinriktad. Detta för att skapa en bra lärandemiljö och för att ge kursdeltagaren en positiv upplevelse av utbildningen.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt:
Tjänsten är en OF-befattning tillsvidare.
Vi tar gärna emot ansökningar från tidigare kollegor då Försvarsmakten för närvarande har möjlighet att återanställa officerare.
Tillträde enligt ök.

Förfrågningar angående befattningen kan göras till:
Avdelningschef Eric Nyborg, eric.nyborg@mil.se alt. 070-857 48 79,
Enhetschef överstelöjtnant Johan Martinsson, johan.martinsson@mil.se alt. 076-114 07 49.

Fackliga företrädare:
Johan Danko, OF Karlberg,
Maria Back-Nilsson, SACO,
Christer Norman, SEKO försvar,
Stefan Ragnebrink, Försvarsförbundet,
Samtliga nås via MHS Karlbergs växel: 08- 514 390 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-15. Din ansökan skall innehålla CV, ansökningsbrev samt löneanspråk. I ansökan vill vi att du motiverar varför du är rätt person för denna tjänst.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Försvarsmaktens utbildningsenhet, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 16 april 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militärhögskolan-Karlberg (MHS-K) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-05-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan