Stabsofficer med inriktning planering underrättelse- säkerhetstjänst.

Om tjänsten


Insatsstabens Säkerhets och underrättelseavdelnings (INSS J2) planeringssektion söker Stabsofficer med inriktning planering underrättelse- säkerhetstjänst.


Nuvarande befattningshavare har sökt chefsprogrammet  HOP 12 och blivit antagen varvid  Insatsstabens Säkerhets och underrättelseavdelnings (INSS J2) planeringssektion söker en stabsofficer.

Insatsstaben har till uppgift att stödja Chefen Insats med relevant planerings-, genomförande-, och beslutstödsunderlag för ledning av Försvarsmaktens insatser både nationellt och internationellt.

Underrättelse- och säkerhetsavdelningen har till uppgift att stödja med information och underrättelser i framtagandet av underlag i alla ovanstående delområden. I detta arbete hanteras ett omfattande informationsunderlag med ett mycket högt krav på struktur och metodik.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Genomföra planering och upprättande av  underrättelse- och säkerhetsdokument vid Insatsstaben(J2) avseende  försvarsplanering, beredskapsplanläggning, krigsplanläggning, krigsförbandsvärdering, metod- och processutvecklingsarbete vid insatser samt övningsverksamhet.
• Utgöra en stabsresurs vid J2.

Kvalifikationer:
• Är yrkesofficer med erfarenhet av underrättelse och/eller säkerhetstjänst.
• Har erfarenhet från stabsarbete.
• Har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande:
• Erfarenhet av Försvarsplanering och internationella insatser.
• Bred erfarenhet från underrättelse- och säkerhetstjänst på operativ/taktisk nivå samt god kunskap om underrättelsetjänst på strategisk nivå.
• Utbildning och vana att arbeta med hot och riskhantering.
• Internationell erfarenhet med kunskap om NATO planerings- genomförande och utvärderingsprocesser med inriktning underrättelse – och säkerhetstjänst.
• Vana av att jobba i IS UNDSÄK/SWECCIS.
• Genomfört IOC och/eller SOK.

Personlig lämplighet kommer utgöra det huvudsakliga kriteriet för rekrytering.

Övrigt:

Befattningsnivå  är OF-3, ansökan avser officer nivå  OF-3.
Tillsvidareanställning, 100 %.
Placeringsort: Högkvarteret, Stockholm.
Tillträde: Snarast eller efter ök.

Kontaktpersoner:
Rune Nilsson, tfn 08-78887031.

Fackliga kontaktpersoner:
SACO HKV Camilla Robertsson,
Försvarsförbundet HKV Pia Almström,
SEKO/HKV Hans Monthan,
OFR/O HKV Arne Nilsson,
Samtliga nås på telefon 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag är den 2018-05-31.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 17 april 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan