Personalchef söks till IT-försvarsförbandet

Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten.

FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt.

Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Personalchef söks till IT-försvarsförbandet (Enköping)

IT-Försvarsförbandet
IT-Försvarsförbandet har till uppgift att skydda Försvarsmaktens infrastruktur för informations- och ledningssystem mot angrepp samt att upprätthålla hög IT-säkerhet inom myndigheten. Detta görs genom såväl förebyggande säkerhetsarbete som intrångsdetektering, incidenthantering och bevakning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att ge ett konsultativt stöd till chefer och medarbetare på förbandet inom HR-området, utifrån gällande riktlinjer, policys samt lagar och avtal. Du kommer att självständigt handlägga och driva frågor och ärenden inom HR-området. Du medverkar som sakkunnig i ledningsgruppen samt vid behov i studier, projekt och utredningsarbeten. Du agerar som chef för personalfunktionen på förbandet med tillhörande administration och personalansvar. Då du kommer att verka inom en bransch under ständig utveckling kommer du att få förmånen att arbeta med Sveriges elit av IT-säkerhetsspecialister samt erbjudas goda möjligheter till personlig likväl som yrkesmässig kompetensutveckling.

Kvalifikationer
• Examen på högskole-/universitetsnivå inom personal/HR eller jämförbar utbildning/erfarenhet.
• Erfarenhet från personalarbete i chefsbefattning samt erfarenhet av arbete med HR-frågor.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
• Erfarenhet av att leda och utveckla personal.
• God administrativ förmåga.

Meriterande
• Erfarenheter av att stödja både militära och civila specialister inom HR-området.
• Erfarenhet av personal/HR-arbete inom Försvarsmakten.
• Erfarenhet av att arbeta som personalchef/HR chef inom IT-området.
• Etablerat kontaktnät inom IT-branschen.

Personliga egenskaper
Som person är du utvecklingsorienterad och driven, prestigelös, har integritet och en förmåga att växla mellan självständigt arbete och arbete i grupp. Du behöver kunna arbeta med långsiktiga uppdrag såväl som uppgifter som löses under tidspress. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och förmåga att leda andra.

Övriga krav
Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras före anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med tester.

Fackliga kontaktpersoner:
SACO Mika Laitanen,
OFR/O Hans Skoog,
OFR/S Martin Sparr,
SEKO Ola Markgren,
Samtliga nås via 019-39 35 00.

Övrigt
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.
Placeringsort: Enköping.
Tillträde enligt ök.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Jonas Eriksson, tfn 0171-49 24 53.

Välkommen med din ansökan senast den 2018-05-29. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. Ansökan ska skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens ”1810” på din ansökan.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 17 april 2018
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-05-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan